Grid star
camere de comert

OPORTUNITATI DE BUSINESS - Mediul de afaceri din Romania, invitat sa investeasca in Cipru

Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), in parteneriat cu Camera de Comert si Industrie a Ciprului si Ministerul Energiei, Comertului si Industriei al Republicii Cipru a organizat miercuri, 14 septembrie, Forumul Romania – Cipru: valorificarea oportunitatilor de afaceri. Evenimentul s-a desfasurat in marja vizitei oficiale in Romania a lui Kyriacos Kokkinos, ministrul adjunct al cercetarii, inovarii si digitalizarii din Republica Cipru si Marios Klitou, Presedintele Cyprus-Romanian Business Association.

Forumul a avut ca tema centrala consolidarea relatiilor de afaceri dintre cele doua state, cu accent pe domeniile IT&C, juridic, consultanta si audit. Peste 60 de companii din Romania si Cipru au participat la sesiunea B2B, organizata in cadrul Forumului de afaceri, cu scopul de a identifica cele mai bune oportunitati de business.
 
Secretarul General al CCIR, Ovidiu Silaghi, a transmis mesajul Presedintelui Camerei Nationale, Mihai Daraban:
"Evenimentul de astazi reprezinta o mare oportunitate de a relua dialogul dintre companiile romanesti si companiile cipriote pentru consolidarea relatiilor noastre economice bilaterale. Trebuie tinut cont de existenta unui potential inca neexploatat in sectorul IT&C, precum si in cel al serviciilor. Conform datelor noastre, comertul bilateral total de servicii se ridica la 236 milioane euro, la sfarsitul anului 2020, in timp ce comertul total cu marfuri este de aproximativ 186 milioane euro, la finele anului 2021. Aceste cifre evidentiaza importanta comertului cu servicii intre Romania si Cipru, motiv pentru care sunt convins ca principala directie a cooperarii economice bilaterale ar trebui sa fie cresterea schimbului de servicii si de know-how in materie de noi tehnologii, cercetare, inovare si digitalizare”.

Hub tehnologic

 "Republica Cipru s-a transformat intr-un hub tehnologic, asigurand legatura intre Europa, Orientul Mijlociu si Africa de Nord. O intreaga insula a devenit un centru de afaceri puternic, un adevarat jucator regional, care raspunde nevoilor oamenilor de afaceri si profesionistilor din domeniu. Cipru este un model de dezvoltare durabila bazat pe know-how, inovatie si progres tehnologic. Nu ne limitam insa numai la proiectele din domeniul IT, investitorii straini putand gasi oportunitati de afaceri si in alte domenii, precum: educatie, energie regenerabila, sanatate, turism sau imobiliare. Invit oamenii de afaceri ciprioti si romani, prezenti la evenimentul organizat de CCIR, sa profite de sesiunea B2B pentru a stabili noi legaturi comerciale”, a declarat ministrul adjunct al cercetarii, inovarii si digitalizarii din Republica Cipru, Kyriacos Kokkinos. 

Potrivit datelor ONRC, valoarea totala al schimburilor comerciale Romania-Cipru, era de aproape 185,99 de milioane de euro, la sfarsitul anului 2021. La nivelul lunii aprilie 2022, in Romania activau un numar de 6396 de companii cipriote, cu o valoare totala a capitalului social subscris de peste 4,81 miliarde de euro.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani