Grid star
eveniment

PENSII SI ALOCATII MARITE - Banii primiti in plus de romani din ianuarie. Decizia luata de Guvern in legatura cu taxele si impozitele

Cresc pensiile si alocatiile incepand cu 1 ianuarie 2022. Astfel, punctul de pensie creste cu 10%, la 1.586 lei, iar indemnizatie sociala minima se majoraeza 1.000 lei.
Guvernul va acorda in ianuarie 2022 un ajutor financiar pentru pensionarii sistemului public de pensii cu pensii mai mici sau egale cu 1.600 de lei, astfel incat toti cei care se incadreaza in aceasta categorie sa aiba un venit de 2.200 de lei, in luna ianuarie 2022 (click aici pentru a citi).

Guvernul a decis ca, incepand cu luna ianuarie 2022, alocatia de stat pentru copii sa fie majorata si sa se acorde, in mod exceptional, o indemnizatie suplimentara pentru persoanele cu dizabilitati.
Astfel, alocatia de stat pentru copii creste, incepand cu 1 ianuarie 2022, la 600 de lei pentru copiii in varsta de pana la 2 ani sau pana la 3 ani, in cazul copilului cu handicap. Totodata, copiii cu handicap beneficiaza de aceasta suma pana la implinirea varstei de 18 ani.

Bani si pentru cei peste 18 ani

De asemenea, se majoreaza la 243 de lei alocatia de stat pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 2 ani si 18 ani, dar si pentru tinerii de peste 18 ani care urmeaza cursurile liceale sau profesionale, pana la terminarea acestora, inclusiv pentru cei cu handicap care urmeaza o forma de invatamant preuniversitar prevazuta de lege, dar nu mai tarziu de implinirea varstei de 26 de ani.
Alocatia de stat se cumuleaza cu indemnizatia lunara, cu stimulentul lunar sau stimulentul de insertie prevazute de OUG nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor.
O alta masura se refera la acordarea, in mod exceptional, a unei indemnizatii suplimentare, cea de-a 13-a, pentru persoanele cu dizabilitati, indiferent de venituri. Indemnizatia compensatorie se acorda o singura data, in luna ianuarie, astfel:
-pentru adultii cu dizabilitati, indemnizatia compensatorie va fi de 350 de lei pentru persoana cu handicap grav, 265 de lei in cazul handicapului accentuat si 60 de lei pentru persoana cu handicap mediu.
-pentru copilul cu handicap, indemnizatia compensatorie se ridica la 300 de lei in cazul in care acesta este incadrat cu handicap grav, 175 de lei pentru cel cu handicap accentuat si 60 de lei pentru copilul cu handicap mediu.

Premierul spune ca nu se maresc taxele si impozitele

Premierul Nicolae Ciuca a declarat ca nu vor creste taxe si impozite, nu se va pune presiune asupra mediului de afaceri, se va mentine regimul fiscal actual al IMM – urilor, schemele de ajutor de stat pentru incurajarea investitiilor si toate masurile aflate in vigoare pentru sustinerea antreprenorilor.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani