Grid star
criptomonede

PIATA CRIPTO, IN DECLIN DUPA CE BITCOIN A PIERDUT PRAGUL DE 30.000 DOLARI – Investitorii fac apel la calm: "Dupa aceste cresteri uriase, de obicei urmeaza o curba descendenta”

Pretul Bitcoin (BTC) a scazut cu circa 9% la finalul saptamanii, de la peste 30.000 dolari, pret inregistrat joi, 19 aprilie, la un minim de 27.000 dolari sambata, 22 aprilie. Cea mai puternica criptomoneda a antrenat intreaga piata cripto in „scenariul rosu”. Astfel, Ether (ETH), a pierdut 10% din valoare, in timp ce XRP, Cardano (ADA), Dogecoin (DOGE), Polygon (MATIC) si Solana (SOL) s-au depreciat, de asemenea, cu aproximativ 10% in ultimele 3 zile.

Gilda Popa

Declinul pietei a venit pe fondul unor lichidari masive inregistrate joi, 19 aprilie, in randul pozitiilor de cumparare BTC, de pe piata futures. Cu toate acestea, investitorii profesionisti fac apel la calm, aratand ca Bitcoin semnaleaza o retragere „logica si sanatoasa”, care ar putea continua pana la pragul de 25.000 de dolari, noteaza CoinTelegraph.

Astfel, datele de la Cointelegraph Markets Pro si TradingView au aratat ca perechea de tranzactionare BTC/USD a fost la un pas de a pierde pragul de 27.000 dolari pe 22 aprilie, dupa ce saptamana de tranzactionare pe Wall Street s-a incheiat intr-o nota pesimista. Duminica, 23 aprilie, Bitcoin s-a reechilibrat la aproximativ 27.700 dolari si da semne ca s-ar putea stabiliza la 28.000 dolari la inceputul saptamanii viitoare.

Analist: Bitcoin va pastra trendul ascendent pe termen lung

Mai multi analisti, urmariti de mii de investitori pe Twitter, au dat asigurari ca trendul ascendent al Bitcoin se va pastra pe termen lung. Astfel, Credible Crypto, sustine ca aceasta depreciere, dupa un „bull market” este un scenariu destul de comun pentru piata cripto.

Daca teza ta macro despre (n.r. cresterea) Bitcoin s-a schimbat din cauza unei retrageri de 2.000 de dolari dupa un raliu de peste 10.000 de dolari de la 19k la 30k+, atunci gresesti”, a scris el pe Twitter.

Credible Crypto a sustinut ca o astfel de actiune a preturilor este „obisnuita” pe pietele cripto si ca o revenire a Bitcoin la pragul de 25.000 dolari este un scenariu „logic si sanatos”.

De asemenea, Stockmoney Lizards a fost de acord cu aceste afirmatii, si a transmis adeptilor de pe Twitter ca vede o crestere a Bitcoin lenta si constanta.

Dupa aceste cresteri uriase, de obicei urmeaza o curba descendenta”, a scris despre graficul BTC/USD pe trei luni.

Analistul CryptoCon a ajuns la concluzii similare pe baza celor mai recente miscari ale indicelui de putere relativa (RSI) al Bitcoin. Folosit pentru a determina conditiile de supracumparare si supravanzare la anumite puncte de pret, RSI este un indicator la care analistii se raporteaza pentru a anticipa tendintele viitoare ale preturilor.

"Actiunea pe termen scurt a pretului Bitcoin pare un scenariu sumbru, dar in culise, RSI-ul saptamanal a iesit dintr-o tendinta descendenta de 6 ani si incearca acum sa ofere suport. Bitcoin este acum la punctul de decizie. Va continua cresterile parabolice ale preturilor din 2019 sau va urma abordarea mai sanatoasa si constanta din 2015?”, a concluzionat CryptoCon intr-o postare pe Twitter, comparand cea mai recenta actiune cu ciclurile anterioare de injumatatire.

Bitcoin da in continuare tonul cotatiilor criptomonedelor din top 10, dupa capitalizarea de piata, care – si de aceasta data – au urmat trendul indus de cea mai puternica criptomoneda, intrand intr-un declin similar cu cel al BTC.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani