Grid star
criptomonede

PIATA CRIPTO "TUREAZA” MOTOARELE DUPA O LUNGA CRIZA – Analistii spera la o "primavara cripto” dupa ce pretul Bitcoin si Ether a crescut cu 20%, respectiv 50% in ultima saptamana

Bitcoin (BTC) a testat miercuri, 20 iulie, pragul de 24.000 dolari, cu o crestere de aproape 8% in ultimele 24 de ore, in timp ce avansul Ether (ETH) incetineste putin, la doar 4% in ultima zi, dupa ce pretul a urcat cu 50% in ultima saptamana, de la circa 1000 dolari la 1600 dolari. Sentimentul pietei se imbunatateste si el, iar investitorii se asteapta ca pretul BTC sa se "aventureze” catre intervalul 27.000 - 32.000 dolari in scurt timp, relateaza CoinTelegraph.

Gilda Popa

In pofida faptului ca avansul pretului Bitcoin a ramas in urma in ultimele zile in comparatie cu cel al Ether si al altor criptomonede, acesta recupereaza in ultimele 24 de ore, cu o crestere zilnică de aproape 8%, si s-a apropiat extrem de mult de pragul de 24.000 dolari.

Bitcoin incearca sa depaseasca intervalul stabilit anterior, insa pentru a face acest lucru, trebuie sa se consolideze si sa ramana la peste 22.500 dolari. Daca are succes, acest lucru ar putea deschide calea catre pragul de 27.000 USD si chiar mai mult, spun analistii citati de CoinTelegraph.

In orice caz, criptomoneda a reusit, asa cum se vede in graficul de mai jos, sa inchida pe verde sapte din opt sedinte de tranzactionare zilnice, iar ziua de miercuri, 20 iulie ar fi a 8-a zi pe plusdaca trendul ramane pozitiv.

Volatilitatea crescuta a cauzat si o multime de lichidari de pozitii cripto in ultimele 24 de ore. In total, valoarea acestora se ridica la circa 300 de milioane de dolari, dintre care 160 de milioane de dolari au fost pozitii BTC. Cel mai mare ordin de lichidare a avut loc pe platforma FTX cu o valoare nominala de 3,24 milioane USD.

Ethereum se consolideaza la peste 1500 dolari

Intre timp, explozia pretului ETH pe care l-am vazut in ultima saptamana pare ca incetineste in ultimele zile. Acest lucru este de asteptat, avand in vedere ca criptomoneda a crescut cu 50% in sapte zile, comenteaza analistii citati de publicatia de specialitate CryptoPotato. In ultimele 24 de ore, ETH a crescut cu circa 4% si se tranzactioneaza in continuare, in dupa amiaza zilei de miercuri, 20 iulie, cu peste 1.600 dolari.

Intre timp, indicele de frica si lacomie ("Fear& Gread Index) al pietei cripto arata ca piata se afla in prezent intr-o stare de frica moderata, ceea ce reprezinta o imbunatatire fata de faza anterioara de "frica extrema”. De fapt, ultima data cand sentimentul pietei a fost atat de ridicat a fost pe 10 aprilie.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani