Grid star
antreprenoriat

PIETROASA, JIDVEI, FERMA BACIU - Calitatea romaneasca la FoodIntelForum 2021

FoodIntelForum 2021 debuteaza cu o reuniune a vinurilor romanesti de colectie, vinuri reprezentative pentru doua podgorii faimoase: Dealu Mare si Tarnave.

O seara de gala si invitati de varf intr-o confruntare a vinurilor de buna calitate de la Statiunea de Cercetare – Dezvoltare pentru Viticultura si Pomicultura Pietrosa-Istrita (USAMV Bucuresti) si Jidvei, cel mai mare producator de vinuri din Romania.

Iata materialul publicat de foodbiz.ro:

“Admiram aromele inconfundabile ale unei Tamaioase Romanesti din 1990 de la Pietroasa, un vin de vinoteca pentru care multi ne-ar putea invidia, dar savuram si vinurile pline de prospetime de pe Tarnave puse in valoare de bucatele alese din carne de vita de la Ferma Baciu.

Ne incanta simturile un Pate de ficat de gasca, carnatii de vita in foietaj sau sandvisurile cu filet de carne de vita de calitate deosebita pe care le gasiti si in magazinele proprii Ferma Baciu.

In confruntarea de calitate preparatele pregatite de Restaurantul Reforma 9 de la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti (USAMV), au captat atentia tuturor.

Rectorul Sorin Cimpeanu se bucura de participarea distinsa si subliniaza din nou importanta parteneriatului socio-economic intre mediul academic, mediul de afaceri si autoritati in aceste momente.

Sunt prezenti, printre partenerii si prietenii FoodIntelForum, personalitati importante ale Romaniei din agribusiness, autoritati si mediul academic, printre care mentionam Gheorghe Hurduzeu, Alexandru Baciu, Cristina Leorent, Catalin Ivan, Alexandru Stanescu, Valeriu Tabara, Ion Biris, Flavia Teodosiu, Alexandru Ungurelu, Cristi Rapcencu, Aurel Tanase, Ionut Olteanu, Mihai Stanescu, Nicolae Vasile si altii.

Nicolae Badea, presedintele grupului Computerland, subliniaza obligativitatea RomaniaFunctioneaza si accepta cu incredere sa fie unul dintre Ambasadorii FoodIntelForum.ro, Editia a IV-a, mai-iunie 2021, iar fostul premier Petre Roman, un moderator de exceptie al evenimentului ,se declara incantat sa fie Ambasadorul BucharestFoodSummit.ro, Editia a IV-a, septembrie – noiembrie 2021.

Ce este organizatia BucharestFoodSummit?

'Un sistem bine articulat este o cunoastere prin simplul fapt ca se instaureaza, creaza sub forma de evenimente mijloacele si rezultatele sale duse inspre comunitate', spune Petre Roman care citeaza un enunt din protofilozofia sumeriana (Mesopotamia) descoperit intr-o excelenta lucrare a academicianului Gh. Vladutescu despre Filozofia Orientului Antic.

Prorectorul USAMV Razvan Teodorescu este cel care declara deschisa disputa dintre Vinurile de 'Pietroasa' si cele de 'Jidvei'. Iar cum de la o Tamaioasa Romaneasca pana la un Mysterium Rose drumul este lung, va invitam sa descoperiti cateva vinuri deosebite, care va vor face mandri ca sunteti romani.
Vinurile de Pietroasa sunt reprezentate de o Tamaioasa romaneasca din 1990 – vin de vinoteca extraordinar, dar mai degustam un Vin Alb Aromat- Gama Research&Innovation si un Cabernet Sauvignon, Gama Pietroasa Veche.

Jidvei ne incanta cu doua dintre cele mai premiate si mai iubite vinuri ale sale: Ana Sauvignon Blanc 2019 si Mysterium Rose 2019 – Cupaj de Cabernet Sauvignon, Pinot Noir si Syrah.

FoodIntelForum – uragan tehnologic, finantare, traditie si modernitate, implementare Green-Deal

Forumul este organizat in parteneriat cu Academia de Studii Economice Bucuresti. #RomaniaFunctioneaza, FoodBiz, CEC Bank, HORA, USAMV, Casa de Avocatura Biris-Goran, ASAS, ASPES, FIHR, Agrostandard si Economistul.

Toti participantii hotarasc sa se reintalneasca permanent la evenimentele pregatitoare FoodIntelForum.ro 2021, incepand inca din ianuarie 2021".

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani