Grid star
eveniment

PLAFONAREA PRETURILOR LA ENERGIE - In timp ce dreapta mentine criza politica, PSD anunta ca va trece legea. Iata ce prevede

In timp ce PNL si USR se razboiesc pentru functia de premier, romanii primesc facturi colosale la energie. Dreapta pare mai interesata de functii decat de rezolvarea problemelor romanilor, iar criza politica continua.

In aceste conditii, PSD anunta ca va construi saptamana viitoare o majoritate concreta pentru a trece prin Parlament plafonarea preturilor la energie si gaze.

Liderul social-democratilor, Marcel Ciolacu, arata intr-o postare pe facebook ca "Saracie, Frig si Foame - acesta este adevaratul program de guvernare al oricarui premier pus de Iohannis, indiferent ca-l cheama Ciolos sau Citu!”.
Potrivit lui Ciolacu, Romania are azi cea mai scumpa piata spot a energiei din Europa, iar gazul pentru iarna este de 5 ori mai scump. Motiv pentru care preturile la energie trebuie plafonate.

Iata anuntul lui Marcel Ciolacu:

"Saracie, Frig si Foame - acesta este adevaratul program de guvernare al oricarui premier pus de Iohannis, indiferent ca-l cheama Ciolos sau Citu!
Dupa doi ani de administrat tara, Dreapta si-a epuizat orice resursa de credibilitate si competenta. Romania are azi cea mai scumpa piata spot a energiei din Europa, iar gazul pentru iarna este de 5 ori mai scump. Inflatia a explodat, pretul alimentelor a crescut in multe cazuri si cu 40%, iar antreprenorii primesc zilnic socuri legate de viitor. Romanii tremura de frig in case, bolnavii tremura de spaima in spitale, copiii trec saptamanal cu sutele de mii catre o scoala online formala si fara resurse reale de functionare.
Iar in vreme ce ei cauta majoritati iluzorii de guvernare, PSD va construi saptamana viitoare o majoritate concreta pentru a trece prin Parlament plafonarea preturilor la energie si gaze! Aceasta este adevarata prioritate pentru binele populatiei! Este raspunsul nostru concret la iresponsabilitatea lor fara margini”.

Iata ce prevede, printre altele, proiectul PSD:

"Preturile din facturle de energie electrica vor fi reduse imediat cu un procent de pana 43%, in functie de contractul pe care il are fiecare consumator.
La gaz, reducerea ajunge pana la 23%, in functie de contractele pe care le are fiecare consumator.
Proiectul PSD protejeaza majoritatea consumatorilor casnici de situatia iminenta a dublarii facturilor cu utilitatile – electricitate si gaz.
Noile facturi dublate ar insemna un cost suplimentar de 5676 de lei pe an, aproximativ 1200 de euro, pentru fiecare gospodarie de salariati din Romania”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani