Grid star
business capital

PLAFONAREA PRETURILOR LA RCA – ASF, avertisment pentru companiile de asigurari

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) atrage atentia tuturor companiilor de asigurari sa nu speculeze piata, sa nu impuna tarife exagerate la RCA. In vederea protectiei consumatorilor, ASF ia in calcul plafonarea tarifelor RCA.

Suparare mare pe soferi dupa ce s-au anuntat tarifele de referinta RCA 2023. Care cresc. Autoritatea de Supraveghere Financiara anunta insa ca este cu ochii pe companiile de asigurare. Purtatorul de cuvant al ASF, Daniel Apostol, a declarat pentru Lumea Banilor ca in vederea protectiei consumatorilor, ASF ia in calcul plafonarea tarifelor RCA.

Noile tarife

Tarifele de referinta RCA 2023, inclusiv pentru masini electrice, au fost publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF). Se constata o crestere fata de 2022. Cel mai mult vor plati soferii pana in 30 de ani, inclusiv, care conduc masini cu capacitatea cilindrica de peste 2.500 de centimetri cubi (cmc). Aici, valoarea tarifului de referinta este de 4.709 de lei pe an. La polul opus, cea mai ieftina asigurare obligatorie va fi platita de soferii intre 51 si 60 de ani care conduc masini cu motoare sub 1200 de centimetri cubi, 1.006 lei (click aici pentru a citi mai multe)

 

 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani