Grid star
eveniment

POLITISTII IES IN STRADA - Protest in fata Guvernului pentru pensiile militare

Penitenciarele si militarii rezervisti se alatura protestului declansat de politisti in fata Guvernului Romaniei condus de Nicolae Ciuca (foto). Anuntul a fost facut de Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP).

Se cere deblocarea salariilor si eliminarea discriminarilor in ceea ce priveste pensiile militare de stat

Astfel, vineri, 24 martie 2023, incepand cu ora 11:00, Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP), Federatia Sindicatelor din Sistemul Penitenciar (FSSP), Federatia Politistilor de Penitenciare (FPP) si Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) se alatura protestului politistilor reprezentati de Sindicatul National al Politistilor si Personalului Contractual (SNPPC) si de Sindicatul Democratic al Politistilor (SIDEPOL) din fata Guvernului Romaniei.

Iata anuntul facut:

"Politia, Penitenciarele si Armata cer deblocarea salariilor si eliminarea discriminarilor in ceea ce priveste pensiile militare de stat. Sindicalistii din politie si din penitenciare acuza Guvernul ca fura din buzunarele politistilor, militarilor si politistilor de penitenciare si considera ca in puscarii sunt inchisi romani care au furat mai putin decat fura lunar politicienii din buzunarele angajatilor din sectorul de aparare, ordine publica si securitate nationala. 13 ani de hotie, niciun condamnat…

Liderii partidelor recunosc ca un politist, militar si un politist de penitenciare castiga mai putin decat un sofer de basculanta, insa declaratiile lor raman la nivelul de populism electoral ieftin, intrucat, in realitate, politicienii nu depun niciun efort serios sa indrepte anomaliile care au condus la slabirea sigurantei romanilor si a calitatii actului de justitie.

Infractionalitatea in Romania a crescut, coruptia a capusat institutiile fundamentale ale statului, iar numirile in functii publice pe criterii politice si de rudenie au devenit o regula care a suprimat meritocratia in randul oamenilor legii. Toate acestea derapaje de la democratie care au vulnerabilizat politistii, militarii si politistii de penitenciare in fata infractorilor se intampla sub privirile neputincioase ale unor institutii de forta subfinantate si subdimensionate care, in scurt timp, nu vor mai putea functiona in sprijinul cetatenilor cinstiti.

Revendicarile

Presedintii celor 6 organizatii sindicale din politie, penitenciare si ale militarilor rezervisti solicita Guvernului Romaniei identificarea unor solutii urgente care sa faca posibile, in prima parte a anului 2023:

-aplicarea in integralitate a Legii nr. 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, in ceea ce priveste intreg personalul din familia ocupationala aparare, ordine publica si securitate nationala;

-actualizarea pensiilor militare de stat conform Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat fara modificarile si completarile ulterioare, asa cum a fost adoptata de Parlamentul Romaniei;

-majorarea normei de hrana/normei de echipare, prin raportare la valoarea actuala a indicilor preturilor.

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP)

Federatia Sindicatelor din Sistemul Penitenciar (FSSP)

Federatia Politistilor de Penitenciare (FPP)

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD)".

 

 

 

 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani