Grid star
eveniment

PROIECT IN DEZBATERE – Starea de alerta schimba regulile pentru transportatorii de persoane

Proiectul de Ordin al ministrului Transporturilor Lucian Bode (foto) referitor la organizarea si efectuarea transporturilor rutiere si a activitatilor conexe a fost pus in dezbatere publica.

Prin acest ordin, ministerul Transporturilor vrea ca operatorii de transport rutier sa aiba posibilitatea suspendarii curselor si in cazul starii de alerta.

Potrivit actualei legislatii, suspendarea efectuarii unei curse interjudetene se poate face de catre operatorul de transport rutier detinator de licenta de traseu pe respectiva cursa numai in cazul unor situatii de forta majora/stare de urgenta.

In expunerea de motive se arata ca masurile luate in perioada starii de urgenta, si, ulterior, in cea de alerta, au avut drept consecinta reducerea anumitor activitatii economice la sediul operatorilor si instituirea activitatilor de telemunca, dar nu numai.

Astfel, deoarece in aceste cazuri de aplicare a masurilor pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 pot afecta activitatea de transport persoane prin servicii regulate, prin Ordinul de ministru supus dezbaterii publice se instituie posibilitatea suspendarii efectuarii unei curse interjudetene de catre operatorul de transport rutier detinator de licenta de traseu pe respectiva cursa, si in cazul starii de alerta.

*Nota de Fundamentare
*Proiectul Ordinului de ministru

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani