Grid star
eveniment

PUTETI INCEPE SA CALATORITI IN ROMANIA – Anunt de ultima ora despre redeschiderea turismului romanesc. Presedintele FIHR Calin Ile: "Turistii nu mai au de ce sa se teama"

Puternic afectata de pandemia de coronavirus, industria hoteliera din Romania, la fel ca si turismul in ansmablul sau, se repune pe picioare dupa 3 luni de blocaj total. Anuntul Guvernului de redeschidere a turismului si implicit a unitatilor de cazare din Romania a fost primit cu entuziasm de operatorii din turism si mai ales de cetateni.

Lumea Banilor a dorit sa afle insa care sunt perspectivele industriei hoteliere dupa COVID-19 si in cat timp isi va reveni turismul, motiv pentru care am stat de vorba cu Calin Ile (foto), presedintele Federatiei Industriei Hoteliere din Romania (fihr.ro), cel care s-a aflat in linia intai inca de la declansarea pendemiei de coronavirus pentru gasirea celor mai rapide si bune solutii astfel incat industria hoteliera sa nu clacheze in perioada de criza.

Calin Ile: "Turistii nu mai au de ce sa se teama"

Intr-o declaratie exclusiva acordata Lumea Banilor, presedintele FIHR Calin Ile a precizat ca a trecut vremea lamentarilor si este necesara in acest moment implicarea tuturor actorilor din industria HORECA pentru a da startul sezonului estival. De aceea este necesar ca turistii sa stie, subliniaza Calin Ile, ca nu mai au de ce sa se teama sa calatoreasca in Romania, pentru ca in aceasta perioada operatorii au depus toate diligentele pentru a respecta normele sanitare si de distantare impuse de autoritati, astfel incat oamenii sa fie in siguranta:

"A trecut vremea lamentarilor. Trebuie sa trecem la actiune si sa castigam increderea turistilor ca pot sa calatoreasca in Romania in conditii de siguranta. Operatorii din turism au dat dovada de responsabilitate, si-au pregatit locatiile si ii asteapta pe turisti cu incredere. Trebuie sa iesim din hibernare si sa dam startul sezonului turistic.

Turistii nu mai au de ce sa se teama pentru ca, pe de o parte, medical vorbind, fenomenul COVID-19 este in scadere, iar pe de alta parte, operatorii s-au pregatit, indeplinesc toate normele si sunt in cunostinta de cauza, iar turistii stiu ce trebuie sa respecte pentru a fi in siguranta.

Acesta este mesajul nostru: puteti incepe sa calatoriti in Romania!"

Referindu-se la efectul pe care pandemia de coronavirus l-a avut asupra turismului romanesc, Calin Ile a aratat ca "in competitia globala Romania va iesi mult mai bine din punct de vedere turistic decat a fost inaintea pandemiei", fiind o sansa pentru romani si nu numai de redescoperire a Romaniei:

"Dupa pandemie turismul romanesc va profita. In lupta mondiala, in competitia globala, Romania va iesi mult mai bine din punct de vedere turistic, decat a fost inaintea pandemiei COVID-19. Turismul romanesc va profita pentru ca toate tarile sunt la pamant si de aceea cred ca Romania va iesi intarita dupa criza. Este o sansa pentru redescoperirea Romaniei".

Calin Ile: "Un an de zile am fost blocati din cauza COVID-ului"

In ce priveste timpul estimat pentru revenirea la normal a turismului, presedintele Federatiei Industriei Hoteliere din Romania considera ca, desi urmatoarele noua luni vor fi dificile, date fiind masurile dispuse de autoritati, cel mai probabil, in lunile martie, aprilie 2021 lucrurile vor reveni la normal:

"Urmatoarele noua luni vor fi totusi dificile pentru turismul romanesc, insa intrevad o revenire la normal in lunile martie, aprilie ale anului viitor. Un an de zile am fost blocati din cauza COVID-ului".

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani