Grid star
eveniment

RARES BOGDAN VINDE ROMANIA LUI MACRON – Prim-vicepresedintele PER Marius Marinoff condamna atitudinea umila a lui Bogdan din PE: "Muncim, vrem sa traim! Sa lasam mila"

Vin in cascada reactiile dupa discursul sustinut de europarlamentarul Rares Bogdan in Parlamentul European, in fata presedintelui Frantei Emanuel Macron, pe care l-a rugat "sa intervina inca o data in istoria noastra!" si sa "ne indatoreze inca o data", oferindu-ne sprijin pentru aderarea la Spatiul Schengen, in discursul sau europarlamentarul infierand formatiunea AUR.

Intr-o luare de pozitie la Realitatea Plus, in cadrul emisiunii 100% cu jurnalistul Laurentiu Botin, prim-vicepresedintele Partidului Ecologist Roman (PER), Marius Marinoff (foto) a criticat discursul sustinut de europarlamentarul Rares Bogdan, acuzandu-l ca a oferit pentru a treia oara in istoria recenta a Romaniei "sansa" indatorarii Statului roman in fata puterilor straine.

Prin acest tip de discurs, subliniaza Marius Marinoff, Rares Bogdan angajeaza practic romanii in fata Frantei, in loc sa arata ca romanii sunt un popor demn, care sta drept in fata tuturor, fiind mai degraba momentul "sa ne redobandim locul l in Europa ca un popor drept, demn si mandru!".

In loc sa "indatoreze inca o data" Romania, astfel cum a sustinut Rares Bogdan, mai degraba, considera prim-vicepresedintele PER, ar fi momentul ca politicienii romani sa se ocupe de problemele reale ale cetatenilor acestei tari, precum facturile la gaze si energie, preturile ridicate la produse si servicii.

Redam in continuare luarea de pozitie a reprezentatului PER Marius Marinoff din cadrul emisiunii 100% de la Realitatea Plus:

"Este un discurs, din punctul meu de vedere, absolut normal pentru un politician roman. Pentru ca gazul asta care ne umfla facturile, cu energia care ne umfla facturile sunt umflate de companii care nu mai sunt de multe ale romanilor. Va fac o lista intreaga de lucruri pentru care vrem sa mai fim inca o data indatorati. Sau poate ca ar fi mai bine, de exemplu, sa luam companiile astea inapoi, sa ne punem frumos sa scadem facturile la energie si la gaze si sa le zicem francezilor: 'ia mai stati voi un pic in franta, sa ne ocupam noi un pic de painea noastra de toate zilele, ca ne rugam in fiecare zi la ea si la Dumnezeu sa ne-o puna pe masa si sa ne luam frumos companiile astea care ne umfla facturile si sa putem sa avem o viata normala'.

Muncim, vrem sa traim! Sa lasam mila.

'Indatorati-ne inca o data', a spus!

Domnul Isarescu a facut un cadou in 2000. Domnul Tariceanu a mai facut un cadou in 2007, care acum ne costa miliarde sa il rescumparam. E vorba de gaze! Mai mult de atat, a mai facut si alte cadouri.

Ne-am asigurat ca in momentul de fata ne vom putea indatora cat mai mult Frantei, Italiei si tarilor care conduc Europa. (...)

A zis cuvantul 'indatorat'. Cum sa vii sa spui unei tari externe 'haideti sa ne indatorati'. Sa va traduc ce inseamna asta? Contracte! Sa va traduc ce inseamna asta? Multinationale! Inca alte lucruri pe care sa le duca salariatul roman cocosat de taxe. Modul in care trebuie sa fim, trebuie sa fie unul demn.

Haideti sa discutam lucrurile clar. In momentul de fata, in Europa, sunt 27 de tari. Faptul ca venim catre Franta cu care, intr-adevar, ne leaga o istorie in care am fost impreuna este un lucru exceptional.

A folosi cuvinte de tipul 'indatorat' , 'umil', cum era pe vremea Imperiului Otoman cand mergeam sa cerem pasalacul si sa dam tributul. S-a terminat cu asta!

Romanul este demn, sta drept, in picioare, munceste si este platit pentru ceea ce munceste. Investitiile straine se fac pentru ca se face profit in Romania. Inca salariul in Romania este mic, dar facturile, motorina si toate celelalte sunt la nivel european si peste. Despre asta trebuie sa discutam!

Intram in Schengen, e un lucru exceptional, dar primul lucru care ne doare astazi este o factura la energie pe care nu stiu cum o mai platim, o factura la gaz pe care nu stiu cum o mai platim si romanii asta se intreaba".

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani