Grid star
analize

Rares, nu era mai bine ca Romania sa fi incasat banii!

Rares, nu era mai bine ca, astazi, Romania sa fi incasat banii din cererea 2 de plata pe PNRR (depusa din decembrie si blocata din cauza unor jaloane care privesc domeniul energiei) iar cursul valutar sa nu creasca si romanii sa nu suporte costul nerealizarilor unora dintre colegii tai?

Nu era mai bine sa nu mai arunci "petarde" in spatiul public in contextul in care stii ca atat eu cat si premierul Ciuca am gasit bani pentru educatie si pentru salariile profesorilor si ajungerea la grila prevazuta de legea 153/2017 in aceste 18 luni de guvernare?

Ai fost la toate aceste discutii si ai vazut deschiderea noastra, dar si faptele.

Acum vorbesti ca si cum ai fi fost intr-un turn de fildes (posibil si asta, m-am obisnuit cu tine). Unde ai fost insa in 2020 si 2021 cand nimeni nu s-a uitat la profesori?. Oricand sunt dispus sa prezint situatia atat in fata coalitiei, a guvernului dar si a romanilor.

Iar "trompetismul" nu ma impresioneaza, educatia ne deosebeste, dar cel mai important este ca oamenii stiu ca PSD a generat normalitate si a compensat din erodarea puterii de cumparare generata de liberalizarea haotica (oare cine a facut-o domnule Rares Bogdan?) a preturilor la energie.

Oricand sunt deschis sa gasim rezolvari la problemele cu care societatea se confrunta si sunt unul dintre ministrii care au sustinut ca, in domeniul educatiei si sanatatii trebuie sa se revina la normalitate si decenta atat din punctul de vedere al salarizarii personalului dar si al calitatii serviciilor publice oferite.

Dovada sta faptul ca, dupa doi ani in care o guvernare dezastruoasa nu a acordat drepturi salariale profesorilor tratandu-i cu dispret, am gasit resursele necesare ca dascalii sa ajunga la nivelul de salarizare prevazut de legea 153/2017.

Cred ca cel mai important lucru acum este sa fie incasati banii din cererea 2 de plata si sa fie depusa cererea 3 de plata din PNRR care sa fi rezolvat si reforma pensiilor speciale. La fel cum foarte important este ca reformele privind pensiile publice si cea a salarizarii sa fie prezentate si discutate cu partenerii sociali.

PS: ce legatura are supararea ta referitoare la negocierile despre guvernare cu toate acestea? Sau de ce te supara daca problemele cetatenilor ar ramane prioritare?. De ce, in loc sa rezolvam problemele oamenilor trebuie sa avem un dialog prin social-media?. Nu este acesta drumul, Rares, oamenii asteapta de la noi fapte si lucruri bune pentru ei!

sursa: facebook Adrian Caciu

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani