Grid star
eveniment

REABILITAREA ENERGETICA A LOCUINTELOR – Asociatiile de locatari vor plati mai putin. Prevederile OUG

Vesti bune de la Guvern: asociatiile de locatari vor plati mai putin pentru reabilitarea blocurilor.

Executivul a adoptat ordonanta de urgenta care modifica si completeaza cadrul normativ in domeniu. Practic, reabilitarea termica a blocurilor de locuinte se va putea face cu mai putini bani de la autoritatile locale si cu o contributie mult mai mica din partea asociatiilor de proprietari.
Prin acest act normativ, Guvernul a redus procentul contributiei financiare pe care autoritatile locale si asociatiile de locatari il asuma, pentru a putea creste numarul cladirilor reabilitate termic, dar sa si optimizeze utilizarea fondurilor europene.

Bani din fonduri europene

Astfel, pentru finantarea reabilitarii termice a blocurilor se vor putea folosi mai multi bani din fondurile europene nerambursabile, respectiv 90 %. In acest sens, comparativ cu cei 40 %, cum era cazul pana acum, doar 5 % din banii necesari reabilitarii vor proveni din banii autoritatilor locale sau ai asociatiilor de locatari. Bugetul Uniunii Europene, care este destinat investitiilor pentru eficienta energetica a cladirilor, in cadrul perioadei de programare 2021-2027 pentru politica de coeziune, este de 1,25 miliarde de euro, iar interventiile care vizeaza cresterea performantei energetice a blocurilor de locuinte beneficiaza de o alocare financiara totala de 618 milioane de euro.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani