Grid star
criptomonede

REVOLUT LANSEAZA O NOUA FUNCTIE PENTRU INVESTITORI – Utilizatorii isi vor putea alege un portofoliu cripto, propus pe baza analizei Inteligentei Artificiale

Revolut a anuntat joi, 6 aprilie, intr-un comunicat pe blogul companiei, ca isi extinde oferta catre clientii interesati de criptomonede cu o noua functie – Colectii Cripto. Aceasta reprezinta o noua modalitate de a testa, urmari, tranzactiona criptomonede sau de a dobandi noi cunostinte despre tehnologia blockchain si este disponibila pentru clientii din Regatul Unit si din Spatiul Economic European (SEE).

Gilda Popa

Aplicatia financiara, care are peste 2,7 milioane de clienti in Romania, le propune clientilor un sistem de grupare a celor peste 100 de tokenuri disponibile, in categorii presetate. Acest mod de gestionare a portofoliului cripto are la baza criterii de organizare in functie de tehnologia asociata fiecarei criptomonede si de modul de utilizare.

Astfel, clientii pot cumpara o colectie si automat se vor repartiza in mod egal fondurile alocate acesteia intre diferitele token-uri din aceeasi Colectie (de exemplu, daca se aloca 50 RON pentru o colectie formata din 10 tokenuri, fondurile de vor repartiza in mod egal catre fiecare criptomoneda). Metaverse, NFTs, Layer 1 si Defi sunt cateva exemple de colectii care se regasesc in aplicatia Revolut.

Investitie minimala in colectia cripto este de 6 lei

Un client poate, astfel, sa urmareasca evolutia unei colectii sau sa investeasca simultan in mai multe tokenuri, in functie de interesele sale. Noua functie completeaza modulul educational „Learn & Earn” si arata cum utilizatorii pot invata despre tehnologiile din spatele tokenurilor, mai degraba decat sa urmeze o anume moda in industrie sau sa se lase condusi de teama de a nu rata momentul (fenomenul „FOMO”), precizeaza compania intr-un comunicat.

Cu ajutorul Colectiilor Cripto, clientii pot descoperi noi tokenuri bazate pe diverse tehnologii si pot intelege mai bine cum functioneaza protocolul din spatele lor. De asemenea, functia le permite utilizatorilor sa selecteze ariile de interes pentru ei si sa isi imparta investitia intre mai multe criptomonede, in loc sa investeasca doar intr-una singura.

De exemplu, daca un utilizator crede ca un anumit domeniu va juca un rol important in viitor, dar nu stie cum sa actioneze in raport cu aceasta teorie, cu ajutorul Colectiilor Cripto va putea sa isi directioneze investitiile catre mai multe criptomonede care sunt asociate domeniului de interes”, a declarat Narmin Ibadullayeva, Product Owner Crypto la Revolut, potrivit nocash.ro.

Functia este disponibila pentru toate planurile si este nevoie de o investitie minimala de 6 lei (sau echivalentul in euro) per token in colectie pentru utilizatorii Standard, de exemplu.

Cum se pot tranzactiona criptomonede cu Revolut?

Revolut Ltd., companie de origine britanica, pune la dispozitia utilizatorilor cateva modalitati de a vinde si cumpara criptomonede prin Revolut: clientii pot configura o limita de tranzactionare, astfel incat sa nu fie nevoiti sa urmareasca piata, sau pot folosi functionalitatea „Cumparare recurenta” pentru a tine sub control volatilitatea portofoliului. Exista, de asemenea, posibilitatea de a rotunji in criptomonede maruntisul rezultat din achizitiile prin aplicatie, in functie de preferintele fiecarui client.

Tokenurile sunt disponibile pentru toti clientii, indiferent de plan, iar pentru a beneficia de comisioane mai avantajoase, utilizatorii Standard pot face upgrade la unul dintre planurile platite.

In 2015, Revolut s-a lansat in Marea Britanie, cu servicii de transfer de bani si schimb valutar. In prezent, peste 28 milioane de clienti din lume, din care mai mult de 2,7 milioane din Romania, folosesc serviciile Revolut pentru a realiza peste 330 de milioane de tranzactii pe luna.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani