Grid star
criptomonede

RIPPLE CUMPARA O COMPANIE DE TOP PE SEGMENTUL BLOCKCHAIN - Care este miza strategica a achizitiei Fortress Trust, o "stea in ascensiune” pe nisa tehnologiilor de plata

Compania cripto Ripple a anuntat ca a achizitionat compania Fortress Trust, numita de presa de specialitate "o stea in ascensiune” in sectorul financiar, care ofera suport tehnic avansat in blockchain si in universul Web3. Detaliile financiare ale tranzactiei nu au fost dezvaluite public, insa CoinTelegraph a obtinut, pe surse, o informatie potrivit careia pretul a fost ceva mai mic decat suma de 250 de milioane dolari platiti de Ripple pentru firma de custodie Metaco in mai 2023.

Gilda Popa

Achizitia adauga statul american Nevada – unde isi are sediul Fortress Trust - pe lista de licente de reglementare detinute de Ripple, care include o licenta BitLicense din New York si licente de transmitere de bani in 30 de state din SUA.

Tranzactia indica intentia Ripple Labs Inc de a-si consolida pozitia pe piata, in conditiile in care se afla „pe val” in urma deciziei unui judecator din cadrul Districtului de Sud din New York, care a statuat ca firma cripto nu a incalcat legea federala privind valorile mobiliare prin vanzarea tokenului sau XRP la bursele publice.

Aceasta victorie in instanta din luna iulie a Ripple, despre care Lumea Banilor a relatat la acel moment, a dus la cresterea temporara valorii XRP cu circa 70% in mai putin de 24 de ore de la comunicarea stirii.

Achizitie strategica a Ripple

Fortress Trust, care ofera o structura financiara si de reglementare pentru companiile blockchain, a fost infiintata de Scott Purcell, care are o lunga istorie in industrie. El a fost CEO al companiei de custodie cripto Prime Trust pana in 2020.

Ripple a dezvaluit, intr-un comunicat transmis pe pagina web a companiei, care e miza acestei achizitii strategice.

Prin tehnologia si licentele sale, Fortress Trust ofera o infrastructura critica pentru a aborda piata cripto in crestere la nivel de investitori institutionali, care completeaza foaia de parcurs de afaceri si de produse a Ripple. Aceasta stire urmeaza achizitiei recente de catre Ripple a furnizorului de custodie cripto Metaco pentru 250 de milioane de dolari – una dintre cele mai mari oferte din industrie din 2023”, se arata in comunicat.

Cu aceasta achizitie, portofoliul in crestere de licente de reglementare al Ripple se extinde, deoarece Fortress Trust detine o licenta Nevada Trust. Ripple si celelalte filiale ale sale detin in mod colectiv o licenta NY BitLicense, peste 30 de licente de transmitere de bani in SUA, si o licenta premergatoare pentru servicii cripto acordata de Autoritatea Monetara din Singapore.

"In calitate de investitor timpuriu in Fortress Trust, am avut sansa de a cunoaste echipa, viziunea si tehnologia acesteia. De la lansarea lor in 2021, au construit o afacere impresionanta, cu venituri recurente si o lista puternica de clienti cripto-nativi si clienti noi in zona cripto. Suntem incantati sa aducem aceasta echipa si tehnologia ei pentru a ne accelera afacerea si a continua sa ne sporim avantajul in domeniile critice pentru infrastructura cripto”, a declarat Brad Garlinghouse, CEO al Ripple.

Ripple a fost prima companie care a abordat platile transfrontaliere folosind blockchain si criptomoneda. Compania s-a concentrat pe construirea infrastructurii de plati cu blockchain de la zero, inainte de a-si extinde ofertele de produse pentru a aborda noi cazuri de utilizare, cum ar fi gestionarea lichiditatii, tokenizarea si monedele digitale ale Bancii Centrale (CBDC). Astazi, Ripple deserveste sute de clienti din peste 55 de tari si 6 continente, cu capabilitati de plata in peste 70 de piete din intreaga lume.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani