Grid star
eveniment

ROMANII, CU TRACTOARELE IN STRADA DUPA CE USR-PLUS LE-A TAIAT BANII DATI DE LIVIU DRAGNEA – Reclama bataia de joc (Galerie foto)

Agricultorii au iesit miercuri, 26 mai 2021, cu tractoarele sa protesteze la Palatul Parlamentului: „Agricultura este lovita din toate partile! Guvernantilor, cu ce v-au gresit fermierii?”, scria pe unul din bannerele.
Printre nemultumiri se numara si renuntarea la programul Tomata, initiat de PSD pe vremea cand partidul era la putere si era condus de Liviu Dragnea. (foto centru).

Revendicarile

Membrii Asociatiei Forta Fermierilor au anuntat ca isi propun ca prin acest protest public sa opreasca bataia de joc la care este supus sectorul agroalimentar: subventii de la bugetul national injumatatite fata de 2020, intarzierea demararii noilor sesiuni de depunere a proiectelor europene, blocajul financiar din sectorul cresterii bovinelor, colapsul sectorului de crestere a porcinelor, problemele noi din sectorul cresterii pasarilor, renuntarea la programul Tomata, excluderea investitiilor in irigatii si a celor opt depozite regionale din PNRR, riscul de insolventa pentru fermierii afectati de seceta in 2020 din cauza neacordarii despagubirilor, lipsa unei consultari reale cu fermierii pentru implementarea Politicii Agricole Comune 2021-2027.

sursa foto: facebook Asociatia Forta Fermierilor

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani