Grid star
eveniment

SALARIILE DIN ANAF, FACUTE PUBLICE – Iata cat castiga directorii, dar si inspectorii

Seful ANAF, Lucian Heius, a facut publice salariile din institutie. Acesta a dat detalii despre cat ia “in mana” un inspector, un director si un asistent.

Potrivit lui Heius, salariul maxim al unui inspector ANAF este 6.200 lei net, un asistent are 3.600 net, iar un director ANAF 9.600 lei net. Seful Fiscului a spus ca acesti oameni se duc si stabilesc rapoarte de inspectie si decizii de impunere poate de milioane de euro, luptandu-se cu avocati foarte bine platiti, lucru care este insa normal, avand in vedere dreptul contribuabilului de a se apara.

Lucian Heius crede ca ar trebui facut un fond de premiere pentru cei care "incaseaza sume spectaculoase”, aduc bani la buget, astfel incat acestia sa fie recompensati suplimentar, precizand ca in prezent nu exista o forma legala sa se intample acest lucru. Potrivit acestuia, salariul unui functionar trebui sa aiba o cota fixa si una variabila in functie de rezultatele activitatii.

Marea evaziune

Heius a mai spus ca ANAF trebuie sa-si indrepte atentia asupra marii evaziuni. Heius a precizat ca ANAF trebui sa vizeze in principal marea evaziune fiscala. Seful Fiscului a mai spus ca nu va permite ca in timpul actului de control sa se produca abuzuri. Potrivir acestuia, ANAF-ul este o institutie integra si este anormal ca din cauza catorva inspectori care si-au pierdut reperele morale sa fie aruncata o anatema asupra intregii institutii.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani