Grid star
eveniment

SCENARIU ROSU PENTRU BUCURESTI – Ce decizii cruciale se iau la ora 15.00

Scenariu rosu pentru Bucuresti dupa ce rata de imbolnaviri cu COVID a depasit limita de 3 la mia de locuitori.

Luni, 19 octombrie 2020, la ora 15.00, va avea loc sedinta Comitetului Municipiului Bucuresti pentru Situatii de Urgenta. In cadrul sedintei se va constata incadrarea in limitele de incidenta cumulata a cazurilor pe ultimele 14 zile si se va hotari, pe baza analizei prezentate de Directia de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti, masurile care se vor aplica, potrivit H.G. nr. 856/2020 privind prelungirea starii de alerta pe teritoriul Romaniei incepand cu data de 15 octombrie 2020, precum si pentru stabilirea masurilor care se aplica pe durata acesteia pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID- 19.

Ce inseamna scenariul rosu

In scenariul rosu, bucurestenii vor trebui sa poarte masca de protectie in spatiile publice inchise sau deschise. Restaurantele, cafenelele, cinematografele, dar si teatrele se inchid:

”Dupa 3 la mie, se suspenda activitatea in teatre, cinematografe, institutii de cultura, care organizeaza spectacole in spatii inchise. De asemenea, se suspenda activitatea in restaurante si cafenele care functioneaza in spatii inchise”, declara Ludovic Orban.

Se inchid scolile

Ministrul Educatiei Monica Anisie a anuntat ca scolille de stat si private din Capitala ar putea fi inchise. Propunerea insa va trebui sa fie votata in Comitetul pentru Situatii de Urgenta:

"Am stabilit cu inspectorii scolari ca dupa ce se incheie Comitetul pentru Situatii de Urgenta sa realizam o videoconferinta cu toti directorii unitatilor de invatamant din Bucuresti. In confirmitate cu rata incidentei care a depasit limita de 3 la mia de locuitori, Comitetul ar trebui sa decida aceasta suspendare tempoara a cursurilor pentru 14 zile”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani