Grid star
eveniment

SUSPENDAREA ZBORURILOR BLUE AIR – Linie directa cu seful ANPC. Pasagerii aflati in dificultate pot sa-l apeleze pentru ajutor. Numarul de telefon

Presedintele Autoritatii pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu (foto), si-a pus la dispozitia pasagerilor aflati in dificultate in urma suspendarii zborurilor Blue Air, unul dintre numerele personale de telefon, disponibil 24 ore din 24, pentru ca acestia sa ii poata semnala locul si situatia concreta in care se afla, pentru a putea fi ajutati.

Potrivit antena 3, numarul de telefon este: 0040 745 999 111.

Conturi blocate

Compania aeriana Blue Air a anuntat marti, 6 septembrie 2022, ca va suspenda toate zborurile din Romania, pana luni, 12 septembrie, din cauza faptului ca toate conturile i-au fost blocate, din cauza unei popriri pe conturi din partea ministerului Mediului.
Ministrul Tanczos Barna a precizat ca Blue Air nu a respectat legea, asa cum au facut-o celelalte companii aeriene, in privinta certificatelor de gaze cu efect de sera, iar acum trebuie sa deblocheze situatia si sa se adreseze Administratiei Fondului de Mediu pentru a obtine o reesalonare a datoriei de 28 de milioane de lei.
"S-a ajuns la aceasta situatie datorita faptului ca Blue Air nu a respectat legea”, a declarat, potrivit digi 24, Barna.

​ Anuntul companiei

Blue Air a anuntat marti, potrivit antena 3, ca din cauza unei situatii "neprevazute”, constand in poprirea tuturor conturilor de catre Ministerul Mediului, compania se afla in imposibilitatea achitarii costurilor curente, necesare pentru operarea zborurilor zilnice, motiv pentru care se vede obligata sa sisteze toate zborurile programate pentru plecare de pe aeroporturile din Romania, pana luni, 12 septembrie 2022. Administratia Fondului de Mediu a pus poprire pe conturi pentru ca Blue Air nu ar fi platit certificatele de CO2.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani