Grid star
eveniment

SUTE DE BLOCURI RAMAN FARA APA CALDA – Ne spalam la lighean in 2023, in capitala europeana condusa de Nicusor Dan. Operatiunea incepe luni. Harta zonelor afectate

Bucurestenii care traiesc in capitala europeana condusa de Nicusor Dan (foto) sunt la limita rabdarii. De saptamani bune sunt probleme cu apa calda, iar incepand de luni, 17 iulie 2023, se va intrerupe furnizarea agentului termic pentru sute de blocuri din Capitala. Lucru care tinde sa devina o normalitate.

Acelasi motiv invocat: reparatii si inlocuire de conducte. Numai ca de la preluarea mandatului de catre actualul primar, vara nu prea este apa calda, iar iarna cautam caldura si nu o gasim. Se tot fac reparatii, dar tot la lighean ne spalam.

Termoenergetica anunta ca se vor efectua lucrari de inlocuire, modernizare si de reparatii pe conductele retelei primare, in zone din sectoarele 1, 2, 4, 5 si 6 din Capitala.

Vor fi efectuate urmatoarele interventii:

"1. Conducta Magistralei I – CET Cet Energo – Dn 400mm si Magistrala II Vest Dn 800mm, in zona intersectiei Bulevardului Iuliu Maniu cu strada Valea Cascadelor si a strazilor Ametistului, Margelelor si Apusului din Sectorul 6.

Echipele companiei vor executa lucrari de inlocuire a conductei cu diametrul de 800mm, doua vane cu diametrul de 400 mm si alti sase metri de conducta Dn 400mm. Tot luni, vor incepe lucrarile de inlocuire a conductelor in cadrul Lotului 5, Obiectivul 25 din proiectul POIM cu finantare europeana. Se vor executa lucrarile necesare montarii unui provizorat care sa asigure furnizarea apei calde pe toata durata executarii lucrarilor in acest proiect al municipalitatii.

De asemenea, vor fi executate si lucrarile necesare montarii unui alt provizorat de aproximativ 300m de conducta (Dn 150mm), pentru realizarea reparatiilor la conductele Dn 400mm din zona strazii Apusului, fara a fi sistata furnizarea apei calde pentru clienti, pe toata durata lucrarilor de prima urgenta desfasurate de o firma terta.

Pentru realizarea provizoratului, va fi sistata furnizarea agentului termic pentru apa calda in perioada cuprinsa intre 17 si 21 iulie 2023, ora 23.00, pentru aproximativ 200 de blocuri. Anul de punere in functiune a conductei din aceasta zona este 1969, aceasta portiune de retea avand aproape 55 de ani de functionare.

2. Lucrari de inlocuire a retelei pe conducta Dn 600mm, in zona Aleilor Raul Sadului si Ciceu, strada Aliorului si Aleea Niculitel din Sectorul 4. Se vor inlocui aproximativ 60 metri de conducta cu acelasi diametru. Acesta este motivul pentru care, in perioada cuprinsa intre 17 si 21 iulie 2023, ora 23.00, va fi sistata furnizarea agentului termic pentru apa calda, pentru 90 de blocuri din aceasta zona. Anul de punere in functiune a conductei este 1977, aceasta portiune de retea avand peste 45 de ani de functionare.

3. Conducta Magistralei Progresul Berceni Dn 800mm, in zona Bulevardului Constantin Brancoveanu si a Soselei Oltenita din Sectorul 4. Se vor executa lucrarile de punere in functiune a tronsonului modernizat prin proiectul Primariei Municipiului Bucuresti - Obiectivul 5 si se vor executa operatiunile de blindare a unei noi portiuni de retea, pentru continuarea lucrarilor, fara sistarea furnizarii agentului termic pentru apa calda.

Totodata, echipele companiei vor interveni pentru a efectua lucrarile de reparatii a avariilor din reteaua primara in zona Soselei Oltenitei si a strazii Padesului din Sectorul 4. Pentru aproximativ 150 de blocuri va fi sistata furnizarea agentului termic pentru apa calda in perioada cuprinsa intre 17 si 24 iulie 2023, ora 23.00. Anul de punere in functiune a conductei din aceasta zona este 1989, aceasta portiune de retea avand aproape 35 de ani de functionare.

4. Lucrari de inlocuire a retelei pe conducta Dn 800mm, in zona Bulevardului Unirii din Sectorul 5. Se vor executa lucrari de inlocuire a aproximativ zece metri de conducta cu acelasi diametru. Pentru aproximativ 40 de blocuri va fi sistata furnizarea agentului termic pentru apa calda, in perioada cuprinsa intre 14 si 21 iulie 2023, ora 23.00. Anul de punere in functiune a conductei din aceasta zona este 1991, aceasta portiune de retea avand peste 30 de ani de functionare.

5. Lucrari de reparatii la conducta Dn 400mm, in zona Garii de Nord si a Maternitatii Polizu din Sectorul 1, unde se vor executa lucrari de inlocuire a aproximativ 15 metri de conducta. Pentru aproximativ 30 de blocuri din aceasta zona va fi sistata furnizarea agentului termic pentru apa calda in perioada cuprinsa intre 18 si 20 iulie 2023, ora 23.00. Anul de punere in functiune a conductei din aceasta zona este 1962, aceasta portiune de retea avand peste 60 de ani de functionare.

6. Continua lucrarile de inlocuire a conductei Dn 200mm, in zona strazii Sld. Gheorghe Stanescu din Sectorul 2, unde va fi schimbata o lungime totala de teava de 60 de metri si va fi realizata subtraversarea Soselei Pantelimon. De aceea, pana in data de 28 iulie 2023, ora 23.00, furnizarea agentului termic pentru apa calda pentru 10 de blocuri din aceasta zona va ramane sistata. Anul de punere in functiune a conductei este 1978, aceasta portiune de retea avand aproape 45 de ani de functionare.

Este important de subliniat ca termenele lucrarilor sunt estimate inainte de deschiderea santierelor si decopertarea galeriilor. Finalizarea lucrarilor depinde de complexitatea acestora, care este in directa legatura cu starea de degradare a conductelor. Dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica Bucuresti si echipele de interventie lucreaza in regim permanent pentru solutionarea problemelor aparute in teren.

Se va lucra simultan in mai multe puncte, astfel incat, pe masura finalizarii unor operatiuni, punctele termice sa fie repuse in functiune mai repede decat termenul estimat. Clientii au la dispozitie informatii prin mesajele preinregistrate la numarul de telefon 031.9442 sau alte detalii la 0800.820.002, precum si prin aplicatia Termoalert. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat si va multumim pentru intelegere!”, anunta Termoehergetica.

 

 

 

 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani