Grid star
criptomonede

TRANZACTIE DE 1,5 MILIARDE EURO – Tesla investeste in bitcoin

Pretul Bitcoin (BTC) a „explodat” iar criptomoneda a atins un nou maxim istoric, in jurul valorii de 44.000 de dolari dupa ce compania Tesla a declarat ca a investit 1,5 miliarde de dolari in cea mai valoroasa moneda digitala din lume si ca va accepta plata in BTC.

Pretul Bitcoin a crescut cu aproape 10% imediat dupa anuntul Tesla, depasind pragul de 40.000 de dolari de care s-a „lovit” in ultimele saptamani dupa recrdul anterior de aproximativ 42.000 dolari din ianuarie 2021. Asa cum a anuntat si Lumea Banilor intr-o analiza anterioara, stabilizarea peste pragul de 40.000 de dolari era considerata iminenta de catre analisti, iar impulsul decisiv a venit de la compania lui Elon Musk.

Tesla a facut investitia dupa ce si-a „actualizat politica de investitii” pentru a putea cumpara mai multe feluri de active.

Am investit 1,5 miliarde de dolari in Bitcoin in cadrul noii politici. Mai mult, urmeaza in viitorul apropiat sa incepem sa acceptam Bitcoin ca forma de plata pentru produsele noastre, in baza legilor existente, intai la nivel limitat, monede virtuale pe care le vom putea lichida sau nu dupa primire”, a anuntat Tesla potrivit The Independent.

Maximizarea profiturilor

Compania lui Elon Musk a precizat ca a cumparat Bitcoin pentru „mai multa flexibilitate si pentru a maximiza profiturile”. Anterior, miliardarul a adaugat „#bitcoin” in descrierea sa de pe Twitter si a generat o crestere de 20%, afirmand in mod constant sustinerea pentru moneda.

Totusi, Musk a declarat recent ca a „sosit prea tarziu la petrecere” si ca ar fi trebui sa cumpere criptomoneda in urma cu opt ani, cand pretul abia depasea pragul de 13 dolari.

Bitcoin-ul se pregateste sa fie acceptat si de oamenii de afaceri conventionali”, a spuns Musk.

In urma cu doua saptamani, BlackRock, cel mai mare manager de active din lume, a decis sa lanseze contractele futures pe bitcoin drept optiuni de investitii in doua fonduri pe care le are in portofoliu.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani