Grid star
companii

TRANZACTIE PE PIATA ENERGIEI – Premier Energy din Cipru vrea sa cumpere unul dintre furnizorii de energie electrica si gaze din Romania

O companie din Cipru vrea sa achizitioneze unul dintre furnizorii de energie electrica si gaze din Romania. Anuntul a fost facut luni, 12 februarie 2024, de Consiliul Concurentei.

Astfel, Consiliul Concurentei analizeaza preluarea CEZ Vanzare SA de catre Premier Energy PLC din Cipru. CEZ Vanzare este furnizor de energie electrica in principal, activand insa si pe piata de gaze naturale. In ceea ce priveste Premier Energy, companiile din acest grup au devenit active pe piata energiei electrice din Romania, in calitate de producator de energie electrica, furnizor si trader.

 

Iata anuntul Consiliului Concurentei:

 

Consiliul Concurentei analizeaza tranzactia prin care Premier Energy PLC, Cipru intentioneaza sa preia compania CEZ Vanzare SA.

In Romania, companiile din Grupul Premier sunt active pe piata gazelor naturale, atat in calitate de distribuitor, cat si in calitate de furnizor, precum si pe piata activitatilor conexe distributiei de gaze naturale, respectiv: activitati de bransare si debransare de la retea, mentenanta instalatiilor de racordare si extinderi de retele de distributie etc. Recent, grupul a devenit activ si pe piata energiei electrice din Romania, in calitate de producator de energie electrica, furnizor si trader.

CEZ Vanzare SA este furnizor de energie electrica in principal si, intr-o mai mica masura, de gaze naturale, avand clienti in toate regiunile Romaniei, cu o activitate preponderenta de furnizare de energie electrica in sud-vestul tarii.

In conformitate cu prevederile Legii concurentei (nr. 21/1996), aceasta operatiune trebuie autorizata de Consiliul Concurentei, care o va evalua in scopul stabilirii compatibilitatii sale cu un mediu concurential normal si va emite o decizie in termenele prevazute de lege.

Eventualele observatii si puncte de vedere pot fi transmise autoritatii de concurenta prin fax, la nr. 021.405.45.08, prin e-mail la adresa industrie@consiliulconcurentei.ro sau prin posta la urmatoarea adresa: Consiliul Concurentei, Piata Presei Libere nr. 1, Casa Presei, corp D1, Sector 1, Bucuresti, Cod postal 013701, Oficiul Postal nr. 25, in termen de 20 zile de la data prezentului anunt”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani