Grid star
companii

TUN FINANCIAR PENTRU MULTINATIONALE – Acuzatie devastatoare la adresa Guvernului Orban: “Banii contribuabililor romani se vor duce catre companiile multinationale”

Guvernul Orban pune la cale un nou tun financiar: trei mari companii multinationale vor fi asigurate pe banii cetatenilor romanilor. Acuzatia este lansata de senatorul PSD Stefan Radu Oprea (foto).

Totul se intampla, arata senatorul Oprea, in spatele unui asa-zis program de sprijinire a companiilor romanesti. In realitate, nu ar fi decat o schema de ajutor cu dedicatie pentru trei companii multinationale. Este vorba despre Coface, Euler Hermes si Atradius. “Banii contribuabililor romani se vor duce catre companiile multinationale, in loc sa avem grija de copiii si pensionarii Romaniei”, avertizeaza senatorul Stefan Radu Oprea, care explica si intregul mecanism.

Pe de alta parte, senatorul PSD le transmite premierului Ludovic Orban si ministrului de Finante Florin Citu ca au toate motivele sa fie nelinsititi, intrucat va veni momentul sa raspunda in fata legii si a romanilor.

Iata dezvaluirile facute de senatorul PSD Stefan Radu Oprea, marti, 10 iunie 2020, pe pagina sa de Facebook:

Un nou tun financiar marca PNL‼

Guvernul Orban, sub masca necesitatii sprijinirii companiilor romanesti, pregateste o schema de ajutor de stat cu dedicatie care va fi in folosul exclusiv a trei companii multinationale.

Fatada o constituie creditul comercial si nevoia de lichiditate a firmelor romanesti. In fapt, cele trei companii care asigura creditul comercial, activitate din care au facut bani foarte frumosi anii trecuti, vor sa fie asigurate la randul lor din banii cetatenilor romani.

Atrag atentia guvernantilor ca legea lobbyului nu este votata in Romania. Dar nici nu conteaza, pentru ca in cazul de fata, sub paravanul lobby-ului se ascunde un trafic de influenta.

Asa ca domnilor Orban, Citu, Stamule, ar fi cazul sa fiti nelinistiti. Va veni momentul in care veti raspunde in fata romanilor si a legii.

Pentru o mai buna intelegere va prezint pe scurt mecanismul: in economia romaneasca, valoarea creditului furnizor este de trei ori mai mare decat cea a creditului comercial. Foarte multe firme se asigura pentru riscul de neplata al facturii la termen. Cele trei companii multinationale Coface, Euler Hermes si Atradius pun la dispozitia companiilor instrumentul respectiv. Functioneaza ca RCA-ul in cazul automobilelor. Aici a intervenit dl. Iancu Guda, reprezentant Coface, care face 'lobby' la guvern, direct la dl.Orban. Dl. Citu sprijina masura si propune interventia statului prin Fondul de Garantare, unde sefi sunt Dl. Paun si dl. Nancu sau Fondul de Contragarantare, unde sef este dl. Glavan, cu totii numiti de....ati ghicit...dl.Citu. Si astfel cercul se inchide cu dl. Stamule care este responsabil cu propaganda in presa.

Banii contribuabililor romani se vor duce catre companiile multinationale, in loc sa avem grija de copiii si pensionarii Romaniei. Si vom plati noi in locul reasiguratorilor”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani