Grid star
eveniment

VACANTA IN GRECIA – ANAT urecheaza ministerul de Externe. Iata ce se intampla, de fapt, la intrarea in Elada

Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT) urecheaza ministerul de Externe dupa ce a anuntat ca testarea COVID la intrarea in Grecia este obligatorie.
Potrivit ANAT, Grecia testeaza la punctele terestre de trecere a frontierei aleatoriu, nu obligatoriu:

“Probabil ca a fost o eroare de traducere  pe site-ul ministerului roman, insa ANAT solicita o responsabilitate mai mare din partea MAE, mai ales ca intram in plin sezon turistic si din ce in ce mai multi turisti romani opteaza pentru Grecia ca destinatie”, spune ANAT.

Iata comunicatul ANAT:
 

ANAT roaga Ministerul Afacerilor Externe sa fie mai atent si mai responsabil atunci cand comunica un anunt important
Grecia testeaza la punctele terestre de trecere a frontierei ALEATORIU, nu OBLIGATORIU

 
Un anunt publicat ieri, pe site-ul Ministerului roman al Afacerilor Externe (MAE) si preluat de mass-media, a generat panica in randul turistilor. Anume, ca toti turistii care intra in Grecia, prin punctele de frontiera terestre, indiferent daca sunt sau nu vaccinati, vor efectua in mod obligatoriu un test rapid anti-covid.
Autoritatile elene nu au facut un astfel de anunt, ci au precizat ca vor fi efectuate teste in mod aleatoriu, asa cum s-a procedat si pana in prezent si asa cum procedeaza si alte tari.
Probabil ca a fost o eroare de traducere  pe site-ul ministerului roman, insa ANAT solicita o responsabilitate mai mare din partea MAE, mai ales ca intram in plin sezon turistic si din ce in ce mai multi turisti romani opteaza pentru Grecia ca destinatie. Un astfel de anunt poate declansa, pe langa panica, si un val de renuntari sau anulari. Orice anunt tradus eronat poate determina pierderi de neconceput industriei turistice.
Fireste, ANAT solicita si autoritatilor elene sa optimizeze controalele la frontiera, deoarece o stationare indelungata la punctele de trecere a frontierei dauneaza atat turistilor care intra in Grecia dar si pot afecta turismul elen”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani