Grid star
eveniment

VACCINUL ANTI-COVID, CU PLATA PENTRU CETATENII STRAINI – Guvernul cere 150 lei pentru o imunizare (Document)

Cetatenii straini care vor sa se vaccineze anti-COVID in Romania ar putea plati 150 lei.

Guvernul Citu a pus in dezbatere publica Proiectul OUG pentru completarea Ordonantei de urgenta 49/2021 privind reglementarea unor masuri pentru valorificarea dozelor de vaccin impotriva COVID-19, achizitionate de catre statul roman prin Ministerul Sanatatii.

Potrivit proiectului de act normativ, avand in vedere ca in acest moment rata de vaccinare din Romania este la un nivel destul de scazut, precum si faptul ca stocurile existente depasesc cererea de vaccinare, se considera oportuna reglementarea posibilitatii ca cetatenii straini care se afla pe teritoriul statului roman sa poata beneficia de vaccinare, cu suportarea costurilor aferente.

Iata ce prevede proiectul:

-prin prezentul act normativ se are in vedere ca cetatenii straini care se afla pe teritoriul tarii in scop profesional sau turistic pot beneficia de vaccinarea impotriva COVID 19, cu suportarea costurilor aferente serviciului de vaccinare.

-Tariful unui serviciu de vaccinare impotriva COVID 19 pentru cetatenii straini este de 150 lei indiferent de tipul de vaccin administrat si include costurile aferente vaccinului si materialelor sanitare necesare pentru administrarea acestuia.

*Cititi aici proiectul

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani