Grid star
eveniment

VENITURI NEIMPOZABILE – Data pana la care mai pot investi romanii in titluri de stat

Romanii mai pot investi pana la jumatatea lunii iulie in titlurile de stat TEZAUR, cu maturitati de 1 si 3 ani cu dobanzi anuale de 6,50% si, respectiv, 7,30%. Titlurile de stat au valoare nominala de 1 leu si sunt in forma dematerializata. Extrem de important, veniturile obtinute sunt neimpozitabile.

Fondurile obtinute de Ministerul Finantelor in calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finantarea deficitului bugetar si refinantarea datoriei publice.

Iata calendarul:

-Intre 21 iunie – 13 iulie 2023 online, numai de catre persoanele fizice care sunt inregistrate in SPV pentru titluri lansate prin intermediul unitatilor Trezoreriei Statului. Operatiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectata, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului catre un cont bancar pe numele investitorului;

-Intre 21 iunie – 14 iulie 2023 de la sediul unitatilor Trezoreriei Statului;

-Intre 21 iunie – 13 iulie 2023 in mediul urban si 21 iunie – 12 iulie 2023 in mediul rural, prin Posta Romana.

Rascumparare in avans

Dobanda este anuala, platibila la termenele prevazute in prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise in cadrul Programului Tezaur sunt transferabile si se pot rascumpara in avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri in cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anularii subscrierilor deja efectuate doar in perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri. Sunt eligibile persoanele fizice care au implinit varsta de 18 ani la data efectuarii subscrierii.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani