Grid star
eveniment

VENITURILE ROMANILOR: 2.395 LEI PE PERSOANA – Iata cat reprezinta cheltuielile (Document)

Veniturile totale medii lunare au reprezentat in trimestrul IV 2021, in termeni nominali, 6.055 lei pe gospodarie si 2.395 lei pe persoana. Potrivit Institutului National de Statistica, cheltuielile totale ale populatiei au fost, in trimestrul IV 2021, in medie, de 5.291 lei lunar pe gospodarie (2.093 lei pe persoana) si au reprezentat 87,4% din nivelul veniturilor totale.

Veniturile banesti au fost, in medie, de 5.591 lei lunar pe gospodarie (2.212 lei pe persoana), iar veniturile in natura au fost estimate la 464 lei lunar pe gospodarie (183 lei pe persoana). Salariile si celelalte venituri asociate lor au format cea mai importanta sursa de venituri (68,2% din veniturile totale ale gospodariilor). La formarea veniturilor totale ale gospodariilor au contribuit, de asemenea, veniturile din prestatii sociale (18,2%), veniturile in natura (7,7%), in principal, contravaloarea consumului de produse agroalimentare din resurse proprii (6,6%), veniturile din agricultura (1,9%), veniturile din activitati neagricole independente (1,8%), precum si cele din proprietate si vanzarea de active din patrimoniul gospodariei (0,9%).

Banii se duc pe mancare si impozite

Principalele destinatii ale cheltuielilor efectuate de gospodarii sunt consumul de bunuri alimentare, nealimentare, servicii si transferurile catre administratia publica si privata si catre bugetele asigurarilor sociale, sub forma impozitelor, contributiilor, cotizatiilor, precum si acoperirea unor nevoi legate de productia gospodariei (hrana animalelor si pasarilor, plata muncii pentru productia gospodariei, produse pentru insamantat, servicii veterinare etc.).
Cheltuielile pentru investitii, destinate pentru cumpararea sau constructia de locuinte, cumpararea de terenuri si echipament necesar productiei gospodariei, cumpararea de actiuni etc. detin o pondere mica in cheltuielile totale ale gospodariilor populatiei (doar 0,3%).

*Datele INS

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani