Grid star
eveniment

400 MILIOANE EURO PENTRU REFUGIATII UCRAINENI – S-a discutat in Guvern. Iata cine plateste

Guvernul a discutat joi, 20 iulie 2023, proiectul de ordonanta prin care se operationalizeaza o finantare din fonduri europene in valoare de 400 de milioane de euro pentru acoperirea/decontarea cheltuielilor facute de statul roman in efortul de a sprijini cetatenii ucraineni refugiati in Romania.

Astfel, Guvernul a aprobat suplimentarea alocarii financiare care poate fi decontata pe baza de cost unitar din cadrul Programului Operational Capital Uman 2014-2020 cu 400 milioane euro (1.985.520 mii lei) contributie UE.

Potrivit Executivului, impactul bugetar asupra bugetului de stat este semnificativ redus. Suplimentarea este efectuata pe baza economiilor estimate la nivelul proiectelor finalizate si/sau care se afla in derulare la nivelul Programului Operational Capital Uman.

Contributia UE

"De asemenea, prin modificarea si completarea OUG nr. 166/2022, a fost introdusa o noua sursa de finantare, respectiv Programul operational ‘Capacitate administrativa’ pentru perioada de programare 2014-2020.

Din aceasta suma, Ministerul Afacerilor Interne va beneficia de finantare in valoare de 118.427.000 euro, din care contributia Uniunii Europene este de 100 de milioane de euro. Cheltuielile se deconteaza din fonduri europene nerambursabile aferente Programului Operational Capital Uman 2014-2020, dupa lansarea apelului de proiecte de catre autoritatea de management a programului operational si incheierea contractului de finantare intre MIPE si MAI”, precizeaza Executivul.

 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani