Grid star
eveniment

ACORDAREA VOUCHERELOR DE VACANTA IN MEDIUL PRIVAT – Iata ce trebuie sa stie angajatorii, dar si angajatii. Avantajele oferite de stat

Incepe sezonul concediilor, iar multe dintre acestea vor fi platite cu vouchere de vacanta. Acestea pot fi acordate si in sectorul privat.

Voucherele de vacanta pot fi acordate tuturor angajatilor din privat care au un contract individual de munca, iar valoarea maxima poate ajunge la 13.800 de lei, echivalentul a 6 salarii minim brute garantate pe tara.
‘Voucherele de vacanta pot fi acordate si salariatilor din privat, direct de catre angajator, pentru acoperirea cheltuielilor ocazionate de efectuarea concediului de ordina in regim de turism intern. Mai mult, pe durata acestui an, prin comparatie cu angajatii din sectorul public, cei care lucreaza la privat au putut beneficia de aceste vouchere de vacanta. Datorita impactului pozitiv de pe plan economic si social, incurajez companiile sa le ofere in continuare, iar pe viitor imi propun sa identific metode prin care sa poata creste atractivitatea acordarii acestora, fara a afecta, insa, bugetul de stat”, declara Constantin-Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului si Turismului.

Avantajele angajatorilor

Printre avantajele angajatorilor care acorda vouchere de vacanta se numara 100% deductibilitate fiscala in limita a 13.800 lei/angajat/an fiscal si scutirea de contributia asiguratorie pentru munca, in valoare de 2,25% din salariul brut al angajatului. De asemenea, potrivit ministerului Turismului, sunt scutite de la plata contributiilor sociale datorate de angajat.
Voucherele de vacanta primite de salariati pot fi folosite pentru achizitionarea serviciilor de cazare, iar in pachetele turistice care includ obligatoriu cazare pot fi adaugate si alte servicii precum masa, transport sau tratament balnear. Legislatia in vigoare privind acordarea acestora este: OUG nr. 8/2009, cu modificarile si completarile ulterioare.

Litoralul pentru toti

Voucherele de vacanta pot fi folosite si in cadrul programului „Litoralul pentru toti”, care se inchide in 16 iunie. Turistii se pot caza in hotelurile din statiunile de la Marea Neagra cu tarife ce pornesc de la 34 de lei pe noapte de persoana, preturile fiind cu pana la 70% mai mici decat cele din varf de sezon. Tarifele prin programul “Litoralul pentru Toti” sunt cu pana la 70% mai mici fata de cele din varf de sezon. Cel mai ieftin pachet pentru o noapte de cazare fara mic dejun incepe de la 34 de lei de persoana, la un hotel de 3 stele pentru un sejur de minimum 5 nopti de cazare. Pentru cei care prefera cazare cu servicii de masa all-inclusive, tarifele incep de la 160 lei/noapte/persoana la un hotel de 3 stele pentru minimum 3 nopti de cazare.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani