Grid star
business capital

AMENZI PE PIATA ASIGURARILOR SI A PENSIILOR PRIVATE - Euroins Romania, sanctiune de 500.000 lei

Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara, institutie condusa de Nicu Marcu (foto,) a decis, in urma controalelor efectuate, aplicarea mai multor sanctiuni unor entitati care activeaza pe piata asigurarilor si pe piata pensiilor private.

Potrivit ASF, ca urmare a derularii controlului periodic la societatea Euroins Romania Asigurare Reasigurare S.A., Consiliul ASF a decis sanctionarea societatii cu amenda in cuantum de 500.000 lei pentru netransmiterea ofertelor de despagubire sau a notificarilor privind motivele pentru care nu au fost aprobate pretentiile de despagubiri, precum si pentru plata cu intarziere a unor dosare de dauna.

Actualizarea deficitara a informatiilor

ASF mai a nunta ca in urma analizarii rezultatelor actiunii de control periodic efectuat la NN Asigurari de Viata S.A., in calitate de administrator al F.P.F. NN Activ si F.P.F. NN Optim, Anna Natalia Grzelonska, in calitate de Director general, a fost sanctionata cu amenda contraventionala in cuantum de 4.000 lei si avertisment scris.
Potrivit ASF, aspectele constatate au vizat, in principal, investigarea in mod necorespunzator a motivelor pentru care actele individuale de aderare au fost receptionate cu intarziere si actualizarea deficitara a informatiilor privind participantii. Totodata, in sarcina societatii au fost dispuse masuri cu scopul imbunatatirii procedurilor de lucru:

“Consiliul A.S.F. a decis, ca urmare a controlului periodic efectuat la Metropolitan Life Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat S.A., in calitate de administrator al F.P.A.P. Metropolitan Life, sanctionarea cu amenda contraventionala in cuantum de 2.500 lei si acordarea unui avertisment scris doamnei Oana Viorica Velicu, in calitate de Director general. Sanctiunea a fost aplicata, in principal, pentru aspecte privind actualizarea necorespunzatoare a informatiilor privind participantii. In sarcina societatii au fost dispuse, de asemenea, masuri cu scopul imbunatatirii procedurilor de lucru”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani