Grid star
eveniment

ANAF RECLAMA UN PREJUDICIU DE MILIOANE – Verificari in baza analizei de risc

Inspectorii Directiei Generale Antifrauda Fiscala din cadrul ANAF verifica modul in care reprezentantii legali ai scolilor de soferi din intreaga tara au fiscalizat taxele de scolarizare incasate in perioada 2019-2021.

In prezent, potrivit ANAF, sunt verificate 239 de firme cu activitate in acest domeniu, iar inspectorii au constatat ca in 24 de cazuri s-a prejudiciat bugetul de stat cu 8,53 milioane lei, prin sustragerea de la plata TVA, a impozitului pe venitul microintreprinderilor si a impozitului pe dividende, situatii in care sunt sesizate parchetele competente pentru recuperarea prejudiciului.
De asemenea, inspectorii DGAF au constatat abateri pentru sanctionarea carora au dispus amenzi si confiscari in valoare de 231.792lei si au emis decizii de impunere pentru recuperarea a 11,94 milioane lei, reprezentand obligatii fiscale datorate suplimentar identificate in timpul controalelor antifrauda.

Analiza de risc fiscal

ANAF precizeaza ca scolile de soferi sunt selectate pentru verificare in baza analizei de risc fiscal si se iau in considerare criterii precum istoricul comportamentului fiscal, numarul cursantilor inscrisi sau sesizarile primite. In urma controalelor, inspectorii antifrauda au constatat inregistrarea in contabilitate a unor sume mici, precum contravaloarea cursurilor teoretice, si evitarea inregistrarii unor sume mai mari,precum contravaloarea cursurilor practice sau a combustibilului. De asemenea, auconstatat ca unele firme detineau prea putine autovehicule pentru a putea asigura scolarizarea corespunzatoare tuturor cursantilor inscrisi si evitau inregistrarea sumelor incasate cand utilizau alte autovehicule.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani