Grid star
eveniment

ANDREI CARAMITRU, SOMATIE PENTRU MULTINATIONALE – Fostul consilier al lui Dan Barna cere: “Cresteti salariile”

Andrei Caramitru, fostul consilier al lui Dan Barna, le cere multinationalelor sa mareasca salariile angajatilor, si asta pentru ca acestia sa nu plece. Caramitru spune ca se poate face profit si daca cresc salariile, iar in acest fel toata lumea va avea de castigat:

“Mariti preturile cu 3-4% si salariile cu 10%, cel putin. In mai multe runde pana nu mai pleaca oamenii".

Caramitru mai arata intr-o postare pe Facebook ca atunci cand ai angajati motivati, afacerea va merge.

Iata postarea lui Andrei Caramitru:

“Am un mesaj simplu pentru multinationale si antreprenori. Stiu ca toti sunt disperati acum - nu ca nu ar merge business-ul - ci pentru ca au mari probleme sa isi retina angajatii si sa aduca angajati noi.
Oameni buni. Solutia e foarte simpla. Economie de piata anul 1. Inseamna ca pretul muncii pe care il oferiti e prea mic. Trebuie sa Cresteti salariile accelerat. Da stiu - e complicat sa mai faci profit asa. Dar se poate si e ok daca mariti un pic preturile. Per total toata lumea castiga. Mariti preturile cu 3-4% si salariile cu 10%, cel putin. In mai multe runde pana nu mai pleaca oamenii. Rata voastra de profit ramane la fel. Pe volum insa mai mare, ca o sa fie mai multi cumparatori, creste clasa medie.
Oricum nu aveti de ales. Asta e. Nu va lasa HQ? Atunci ar fi cazul sa demisionati pentru ca oricum business-ul se va duce dracului rapid.
Ps: eu de cand lucrez si investesc in Romania, din 2007 - am platit oamenii nivel vest minus max 30% (e ok ca si costul chestiilor e mai mic aici - Per total au nivel de viata un pic mai bun ca in vest).

Nu a plecat nimeni si am angajat numai oameni de top top. Ideea e sa iei oameni mai buni decat media si sa ii platesti mult peste media locala. Si business-urile au mers super, nici o problema. Cand ai oameni tari care sunt si foarte motivati e imposibil sa nu mearga”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani