Grid star
criptomonede

ANUNT-SOC LA CEL MAI MARE EVENIMENT CRIPTO DIN ISTORIE – Presedintele El Salvador vrea sa adopte Bitcoin ca moneda oficiala, alaturi de dolarul american

Nayib Bukele (foto), presedintele micului stat El Salvador din America Centrala, a anuntat duminica, 6 iunie, ca tara sa este primul stat din lume care va legaliza Bitcoin ca mijloc de plata. Criptomoneda va circula alaturi de moneda oficiala, dolarul american, a spus excentricul sef de stat care a postat pe contul sau de Twitter o fotografie care il ilustreaza cu doua simboluri grafice Bitcoin „sclipind” in ochi.

Presedintele Nayib Bukele a declarat, la o conferinta de mai multe zile la Miami, calificata drept cel mai mare eveniment cripto din istorie, ca Bitcoin va facilita trimiterea acasa a banilor castigati de cei peste doua milioane de salvadorieni care lucreaza in strainatate.

El Salvador anunta un parteneriat cu compania de portofele digitale, Strike

Seful de stat a mai anuntat parteneriatul El Salvador cu compania de portofele digitale, Strike, pentru a construi infrastructura financiara moderna a tarii folosind tehnologia blockchain din spatele bitcoin, scrie CNBC.

Pe termen scurt, acest lucru va genera locuri de munca si va contribui la cresterea incluziunii financiare”, a declarat Bukele la o conferinta in Florida, adaugand ca ar putea stimula si investitiile in tara.

El a spus ca va trimite proiectul de lege Congresului chiar saptamana viitoare. Daca acesta va trece, o buna parte din cei 70% din salvadorieni care nu au conturi bancare si-ar deschide unul, a spus presedintele.

Saptamana viitoare voi trimite la congres un proiect de lege care va face din bitcoin o plata legala”, a spus Bukele.

Analisti: Detinerile in bitcoin ofera o modalitate de a proteja economiile in curs de dezvoltare de socurile inflatiei valutare fiduciare

Jack Mallers, fondatorul platformei de plati Lightning Network Strike, a declarat la randul sau ca aceasta decizie s-ar putea dovedi a fi un „turning point” pentru blocajul in care se afla acum bitcoin.

Ceea ce se poate transforma o data cu aceasta decizie (n.r. de a legaliza bitcoin ca mijloc de plata) este ca Bitcoin este atat cel mai mare activ de rezerva creat vreodata, cat si o retea monetara superioara. Detinerea bitcoin ofera o modalitate de a proteja economiile in curs de dezvoltare de socurile potentiale ale inflatiei valutare fiduciare”, a continuat Mallers.

Vorbind de pe scena principala a conferintel de la Miami, Mallers a spus ca aceasta miscare va ajuta sa elibereze puterea si potentialul bitcoin pentru cazurile de utilizare de zi cu zi intr-o retea deschisa de care sa beneficieze atat persoane fizice, cat si companii si servicii din sectorul public.

El Salvador a reunit o echipa de lideri din piata cripto pentru a construi un nou ecosistem financiar cu bitcoin

El Salvador este o economie aparte, care foloseste in mare parte numerar, unde aproximativ 70% dintre oameni nu au conturi bancare sau carduri de credit. Banii trimisi acasa de migranti reprezinta mai mult de 20% din produsul intern brut al El Salvador. Serviciile banncare existente pot percepe 10% sau chiar mai multe taxe pentru acele transferuri internationale, care uneori pot dura zile pana ajung si care uneori necesita o preluare fizica. Cele doua milioane de salvadoreni care traiesc in afara tarii, trimit anual acasa peste 4 miliarde de dolari.

In acest moment Bitcoin nu este sustinut de un activ si nici nu sprijinul deplin al vreunui guvern.

In timp ce inca apar detalii despre modul in care va functiona legalizarea criptomonedei in El Salvador, CNBC este informat ca guvernul a reunit o echipa de lideri din piata cripto pentru a ajuta la construirea unui nou ecosistem financiar cu bitcoin ca infrastructura financiara de baza.

Partidul New Ideas al presedintelui Bukele are controlul asupra Adunarii Legislative a tarii, astfel incat adoptarea proiectului de lege este foarte probabila.

Acest lucru (n.r. adoptarea oficiala a Bitcoin) poate fi vazut ca un eveniment inevitabil, dar aici s-au accelerat deja lucrurile: El Salvador e prima tara pe drumul cel bun pentru a reglemanta legal bitcoin”, a declarat Adam Back, CEO Blockstream.

Back a spus ca intentioneaza sa contribuie cu tehnologii precum infrastructura lichida si prin satelit pentru a face din El Salvador un model pentru lume.

Suntem incantati sa ajutam statul El Salvador in drumul sau spre adoptarea standardului Bitcoin”, a spus el.

Aceasta nu este prima mutare a lui El Salvador in bitcoin. In martie, Strike si-a lansat aplicatia de plati mobile acolo si a devenit rapid aplicatia descarcata numarul unu din tara.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani