Grid star
criptomonede

"BALENELE" CRIPTO TULBURA APELE IN PIATA – Marii jucatori cripto au tranzactionat sume record in Bitcoin in ultimele 24 de ore

Evolutia recenta a pretului Bitcoin poate parea plictisitoare pentru multi, dar „balenele”, mai precis jucatorii cripto care detin sume uriase in Bitcoin si pot manipula piata, au fost mai ocupate ca niciodata in culise. Datele platformei de analiza Glassnode sugereaza ca marii investitori in criptomoneda au tranzactionat sume record in ultimele zile. Peste 10 miliarde de dolari in Bitcoin s-au plimbat dintr-un portofel in altul.

Analistii Bitcoin (BTC) urmaresc cu sufletul la gura volatilitatea pe termen scurt, deoarece balenele incep un comportament fara precedent. Activitatea marilor investitori depaseste maximele Bitcoin din toate timpurile, scrie cointelegraph.com

In ciuda faptului ca fluctuatiile pretului BTC raman intr-o gama ingusta, neinteresanta de aproximativ 40.000 de dolari, piata inregistreaza o activitate intensa. In ultimele saptamani, aceste balene au mutat mai multe criptomonede in retea decat oricand - chiar mai mult decat in timpul maximelor Bitcoin de peste 60.000 dolari.

Tranzactiile mai mari de 10 milioane de dolari au insumat peste 10 miliarde de dolari

O analiza ulterioara a comportamentului investitorilor arata ca diferite "clase" de balene au avut reactii diferite la fluctuatiile recente de pret.

Balenele "mai mici” au vandut, in timp ce investitorii cu cel mai mare volum in Bitcoin si-au intarit pozitiile cumparand, arata datele Glassnode.

"Balenele au vandut Bitcoin, mega-balenele au cumparat, iar balenele purpurii au supralicitat la cumparare. Daca incercati sa intelegeti jocul acestor balene, uitati-va la lichiditatea pe care o arunca in piata”, au comentat analistii diagrama a nivelurilor de cumparare si vanzare BTC / USD.

Analisti: Asteptati-va la un Bitcoin "rapid si volatil” sub 40.000 dolari

Intre timp, alte date despre balene avertizeaza ca volatilitatea preturilor ar putea fi accentuata.

"Asadar, in mod normal, putem considera aceasta actiune a balenelor ca fiind o vanzare pe termen scurt, totusi, deoarece ne aflam langa un prag crucial, trebuie sa ne asiguram ca pretul ramane peste 40.000 de dolari”, a comentat un analist de la CryptoQuant ca parte a unei actualizari a datelor Glassnode din 28 septembrie.

Dupa cum a raportat Cointelegraph, asteptarile analistilor sunt ca 36.000 de dolari sa formeze pragul urmator in cazul in care Bitcoin pierde sprijinul la 40.000 de dolari.

Balenele Bitcoin sunt persoane sau entitati care detin suficient Bitcoin pentru a influenta sau chiar manipula valoarea criptomonedei. Conform datelor de la BitInfoCharts, cele mai mari 10 portofele BTC controleaza 6% din totalul Bitcoin aflat in circulatie, reprezentand aproximativ 50 de miliarde de dolari, in timp ce primele 100 de portofele detin aproape 15% din totalul Bitcoin (124 miliarde de dolari).

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani