Grid star
eveniment

BALETUL LUI CITU – Premierul, despre plafonarea preturilor la energie, in august: “Nu vom interveni”. Dupa demitere: “Am luat decizia ca PNL si Guvernul sa sustina plafonarea”

Incredibila schimbare de optica a lui Florin Citu dupa ce Guvernul a fost demis, iar acum asigura interimatul. Incredibil "baletul" sau in ceea ce priveste plafonarea preturilor la energie.

Inainte de demirere, Florin Citu declara sus si tare ca Executivul nu va plafona preturile la energie. Dupa ce a fost votata motiunea de cenzura, Citu s-a razgandit si sustine acest lucru. Spune ca se va face in prima sedinta de guvern, dupa ce se va rezolva criza politica.

Iata cronologia declaratiilor premierului:

31 august 2021:

”Stiti foarte bine ca exista o ingrijorare care se accentueaza in spatiul public in ceea ce priveste preturile la energie, in special pentru ca vine sezonul de iarna, plata facturilor, si atunci trebuie sa venim cu solutii. Bineinteles ca solutia asupra preturilor nu poate sa vina de la premier, trebuie sa gasim solutia impreuna. Va spun din capul locului ca nu vom interveni pentru a plafona preturile, asta sa fie foarte clar”.

6 octombrie 2021:

"Am avut mai multe discutii in ultima perioada referitor la pretul la energie, am vazut si evolutia preturilor in ultima perioada si am luat decizia ca PNL si Guvernul sa sustina plafonarea preturilor la energie in Romania. Va fi o decizie luata in prima sedinta de guvern dupa ce se va rezolva criza. Deci vom sustine plafonarea preturilor la energie la preturile pe care le vedem in aceasta perioada”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani