Grid star
antreprenoriat

BANI PENTRU FEMEILE ANTREPRENOR – Buget de peste 150 milioane. Beneficiarele pot obtine maxim 200.000 lei pe societate. Programul demareaza in 18 august

Ministerul Antreprenoriatului si Turismului a lansat apelul de finantare a programului Femeia Antreprenor 2022. Bugetul este de peste 150 de milioane de lei, beneficiarele pot obtine maxim 200.000 lei/societate, iar programul incepe in 18 august 2022.

Obiectivul principal al schemei de minimis il constituie stimularea si sprijinirea infiintarii si dezvoltarii structurilor economice private infiintate si conduse de catre femei, imbunatatirea performantelor economice ale acestora, realizarea unei cresteri economice inteligente, sustenabile si incluzive, bazate pe digitalizare, dezvoltare durabila, inovare si pregatire antreprenoriala, in contextul problemelor legate de mentinerea echilibrului dintre obligatiile familiale si cele profesionale si ale prejudecatilor existente inca la nivel local, potrivit ministerului.

Criteriul de eligibilitate

Societatile eligibilite trebuie sa respecte criteriul conform caruia cel putin unul dintre asociati sa fie femeie si sa detina cel putin 50% din partile sociale/actiuni ale societatii in cazul IMM-urilor aplicante. Pentru societatile infiintate in baza Legii 1/2005 privind organizarea si functionarea cooperatiei, conditia se considera indeplinita daca majoritatea membrilor cooperatisti din Consiliul de Administratie este formata din femei.
​ Bugetul maxim al programului pentru anul 2022 este 157.624.000 lei.lei, iar beneficiarele pot obtine maxim 200.000 lei/societate. Numarul de societati beneficiare este de aproximativ 785 pentru anul 2022.

Inscrierile se fac online

Inscrierea in cadrul programului, dar si toata implementarea si derularea masurii de sprijin se va face exclusiv on-line prin intermediul aplicatiei Ministerului antreprenoriatului si turismului IMM-Recover https://granturi.imm.gov.ro, sistem informatic dezvoltat in parteneriat cu Serviciul de Telecomunicatii Speciale ce permite digitalizarea completa a raportului dintre administratie si aplicanti, eliminand complet atat interactiunea dintre functionari si reprezentantii societatilor aplicante, cat si depunerea de documente emise de alte institutii ale statului.
"Data de la care va fi activa aplicatia informatica de inscriere si gestiune a programului Femeia Antreprenor este 18 august 2022 pe site-ul https://granturi.imm.gov.ro , incepand cu ora 10.00 a.m., iar numarul de Call Center pentru informatii legate de particularitatile masurii de sprijin este 021-9059. Solicitantele au la dispozitie 30 de zile lucratoare pentru depunerea aplicatiei pentru obtinerea finantarii.
Prin implementarea Programului in perioada 2022-2027 se estimeaza acordarea de ajutor de minimis unui numar de 5.000 de beneficiare, Bugetul estimat pentru intreaga perioada fiind 1.000.000.000 lei”
, potrivit ministerului Antreprenoriatului.

Diminuarea decalajelor​

​ Ministrul Antreprenoriatului si Turismului, Daniel Cadariu, a declarat ca se urmareste diminuarea decalajelor dintre femeile si barbatii antreprenori, mai ales ca doar 36,84% din asociati/actionari sunt femei:
​"Suplimentar, observam ca in ultimele luni, ponderea asociatilor/actionarilor din cadrul persoanelor juridice favorizeaza decalajul dintre femeile si barbatii antreprenori. Desi nominal, de la inceputul anului a crescut numarul de asociati/actionari femei, cresterea este mult mai mica fata de cresterea numarului barbatilor care sunt actionari sau asociati ai societatilor. Programul contribuie, totodata, la atingerea standardelor OECD privind egalitatea de gen in domeniul antreprenorial fiind o masura personalizata, care asigura accesul la finantare a femeilor antreprenor. Egalitatea de sanse se obtine, in primul rand, prin micsorarea deficitului sistematic existent”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani