Grid star
punguta cu doi bani

Barna, executat pentru ca a vorbit cand nu trebuia?

Va spuneam in editia precedenta a „Pungutei cu doi bani” ca Romania a luat pozitie de drepti in fata Statelor Unite ale Americii, facand mai multe gesturi pe placul SUA.

Mai exact, luni, 10 mai 2021, chiar in ziua videoconferintei de pregatire a summitului NATO (videoconferinta la care au participat presedintele SUA, Joe Biden, si cel al Romaniei, Klaus Iohannis), Parlamentul de la Bucuresti a pus pe ordinea de zi votarea acordului militar cu Ucraina, incheiat anul trecut in septembrie, precum si legea pentru ratificarea Acordului privind proiectele nuclearo-energetice de la Cernavoda si in sectorul energiei nucleare civile, semnat la Bucuresti, la 9 decembrie 2020. Ambele in regim de urgenta. Prin acordul cu pricina, Romania se angajeaza sa construiasca reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda cu firme americane, nu cu unele chinezesti, asa cum convenise initial guvernul Victor Ponta cu China. Tot luni, PNL a lansat pe surse informatia ca il vrea remaniat pe ministrul USR-PLUS al Economiei, Claudiu Nasui, pentru ca si-a permis sa ceara amanarea dezbaterii in Parlament a legii 5G, cea care ar urma sa scoata China de pe piata, la solicitarea insistenta a SUA.

Ei bine, marti, 11 mai 2021, Newsweek Romania a dezvaluit ca DLAF (Departamentul pentru lupta antifrauda) a trimis la DNA dosarul vizand afacerile firmei lui Dan Barna cu fonduri europene inainte de anul 2016 – deci inainte ca actualul presedinte al USR sa devina parlamentar. In acest context, noi ne gandim ca poate Directia Nationala Anticoruptie, cuprinsa si ea de elan pro-american, s-a grabit sa-i arate fratelui mai mare de peste ocean ca face curatenie chiar la varful USR.

Nu de alta, dar la 1 februarie 2021 Dan Barna a iesit in presa si a confirmat existenta unui memorandum, adoptat in sedinta de Guvern din 27 ianuarie, prin care executivul de la Bucuresti urmarea sa excluda companiile chinezesti de la licitatiile pentru autostrazi si cai ferate. Tot atunci, la 1 februarie, prim-ministrul Florin Citu s-a grabit sa-l contrazica pe vicepremierul Dan Barna, insa celalalt viceprim-ministru, Kelemen Hunor, a confirmat spusele sefului USR.

De aceea, ipoteza noastra este ca acum Barna pateste ceea ce pateste pentru ca a avut indrazneala sa dea in vileag planurile cabinetului din care face parte.

Dumneavoastra ce credeti?

Nota: Aceasta rubrica este destinata zvonurilor. Luati informatiile ca atare!

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani