Grid star
eveniment

BIDEN, PREGATIT SA MEARGA LA KIEV – Zelensky, mesaj dupa aproape doua luni de razboi: "Navele rusesti pot merge doar la fund”

Presedintele american, Joe Biden, a declarat ca este gata sa mearga personal la Kiev. In paralel, presedintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, a transmis un mesaj la 50 de zile de la inceputul razboiului: a laudat trupele ucrainene care "care au demonstrat ca navele rusesti pot merge… doar la fund”.

Joe Biden a facut declaratii, potrivit digi 24, in timp ce se pregatea sa urce in Air Force One, si a raspuns la intrebarea unui reporter cu privire la o eventuala vizita la Kiev, precizand ca este pregatit.

Reporter: Pe cine veti trimite?
Joe Biden: Esti gata sa te duci tu?
Reporter: Dar dumneavoastra?
Joe Biden: Da!

Casa Alba a precizat ulterior ca discutiile pe tema trimiterii unui oficial american cu rang inalt la Kiev sunt inca in desfasurare, si urmeaza sa fie luata o decizie.

Apararea Ucrainei

Presedintele Volodimir Zelenski a multumit poporul ucrainean pentru cele 50 de zile de rezistenta in fata asaltului Rusiei asupra tarii.
"Multumita lui Dumnezeu, fortelor armate ucrainene si poporului nostru, ne-am aparat cea mai mare parte a tarii. Am rezistat deja 50 de zile. 50 de zile de invazie rusa, desi ocupantii ne-au dat maximum cinci Cele 50 de zile de aparare sunt o realizare. O realizare a milioane de ucraineni. A tuturor celor care in 24 februarie au luat decizia sa lupte, sa fie oameni. Sa nu renunte. Si sa nu tradeze", a declarat liderul de la Kiev.
Presedintele Ucrainei nu a mentionat in mod direct scufundarea navei amiral a Rusiei, dar a laudat trupele ucrainene care "care au demonstrat ca navele rusesti pot merge… doar la fund", potrivit digi 24, care citeaza BBC.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani