Grid star
criptomonede

BINANCE A PUBLICAT RAPORTUL PE LUNA NOIEMBRIE – Bitcoin a intregistrat o crestere lunara de 28%, antrenand pe plus intreaga piata cripto. Previziunile analistilor

Piata cripto a inregistrat o crestere de 19% in octombrie 2023, iar evolutia din noiembrie indica faptul ca, din nou, analistii se asteapta la o inchidere lunara pe plus. De asemenea, raportul publicat de Binance la finalul acestei saptamani arata ca Solana (SOL) si Chainlink (LINK) au fost cele mai performante active, cu cresteri de 78%, respectiv 45% luna trecuta. Bitcoin (BTC) si-a consolidat valoarea in jurul pragului de 37.000 dolari si se tranzactioneaza duminica, 19 noiembrie cu 36.500 dolari.

Gilda Popa

Luna octombrie a marcat al doilea cel mai mare castig lunar din 2023 pentru intreaga piata cripto, un avans determinat in mare masura de optimismul generat de asteptarile investitorilor privind aprobarea de catre Comisia pentru Burse si Valori Mobiliare (SEC) din SUA a fondurilor Bitcoin tranzactionate pe bursa (ETF).

Luna trecuta, asa cum a relatat la acel moment Lumea Banilor, SEC a renuntat sa atace in termenul legal o hotarare judecatoreasca in procesul SEC vs. Grayscale, starnind speranta ca un ETF legat de bitcoin poate fi aprobat in urmatoarele luni. Reamintim ca judecatorul Neomi Rao, de la Curtea de Apel din SUA pentru Circuitul Districtului Columbia, a admis in august pledoaria Grayscale conform careia fondul ETF Bitcoin spot pentru care a solicitat aprobarea a fost „similar” cu produsele tranzactionate la bursa futures Bitcoin deja aprobate pentru tranzactionare de catre SEC. Instanta a notat ca nu exista niciun motiv pentru „a continua respingerea unor astfel de cereri in baza unor standarde inconsecvente si discriminatorii”.

Gigantii institutionali care aveau deja o cerere inregistrata la SEC pentru aprobarea unui ETF Bitcoin, intre care si BlackRock, au profitat de acest moment pentru a-si actualiza dosarele (detalii aici), iar investitorii importanti, precum Cathie Wood de la Ark si Mike Novogratz de la Galaxy, au subliniat ca tonul SEC s-a schimbat si ca acum autoritatea federala ar avea o abordare mai favorabila industriei. Astfel, pe parcursul lunii octombrie, pretul BTC a depasit 35.000 USD, revitalizand piata mai larga a criptomonedelor, potrivit raportului Binance pe luna noiembrie. (foto 1, foto 2)

Criptomonedele din top 10 au inregistrat cresteri notabile

Toate primele 10 monede dupa capitalizarea de piata au incheiat luna octombrie cu cresteri ale pretului. SOL si LINK au fost cele mai performante active ale lunii, cu cresteri de 78%, respectiv 45%. Sustinut de stirile despre ETF-urile Bitcoin spot, BTC a inregistrat o crestere considerabila a pretului, de 28%, fiind al treilea cel mai performant activ in aceasta luna.

De asemenea, piata DeFi a reusit in sfarsit sa intrerupa tendinta descendenta din 2023, inregistrand o crestere notabila de 8,8% a valorii totale blocate (TVL) pe parcursul lunii. Aceasta crestere a fost probabil determinata de optimismul general de pe piata criptomonedelor, se mai arata in raportul Binance. Protocoalele DeFi au inregistrat o crestere notabila peste tot, Tron, Arbitrum si Solana - printre primii castigatori in ceea ce priveste TVL - inregistrand cresteri de 15,04%, 3,70% si, respectiv, 17,26%. In plus, Ethereum Improvement Proposal 7540 (EIP-7540) a fost introdus in octombrie, ceea ce ar putea fi in beneficiul protocoalelor DeFi de pe Ethereum.

Si piata NFT a reusit, de asemenea, sa revina si sa intrerupa tendinta descendenta de anul acesta, volumul de tranzactionare atingand 0,31 miliarde USD in octombrie, reprezentand o crestere de 6,9% luna aceasta. Indicii NFT-500 al Nansen si Blue-Chip-10 au inregistrat scaderi de 58%, respectiv 50% de la inceputul anului. In timp ce aceste cifre reflecta anul dificil pe care l-au avut NFT-urile pana acum, incepem in sfarsit sa vedem o tendinta ascendenta, cu castiguri lunare in majoritatea categoriilor de NFT in octombrie 2023. Luna noiembrie a fost marcata de evenimente notabile in cripto, care au, de asemenea, potentialul de a aduce o inchidere pe plus in intreaga piata cripto si in noiembrie, se mai precizeaza in raportul Binance.

 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani