Grid star
criptomonede

BITCOIN CASTIGA TEREN PE FONDUL „AGONIEI” DOLARULUI – Analistii vad o tinta de pret de 83.000 de dolari pentru luna aprilie

Legea mediilor confera #Bitcoin o tinta de pret de 83.000 de dolari pentru luna aprilie, spun analistii citati de cointelegraph.com, dupa ce au studiat graficul evolutiei criptomonedei in aceeasi perioada a ultimilor ani. In plus, slabiciunea dolarului american, accentuata de vanzarile de active in USD, este corelata cu o crestere concomitenta a migrarii investitorilor catre aur sau Bitcoin.

Dolarul american incepe sa scada din nou, deoarece vanzarile imping in jos Indexul Dolarului SUA (DXY), ceea ce ar putea consolida impulsul Bitcoin (BTC) pe termen scurt. Indexul dolarului american este un indicator al puterii monedei americane, a carei miscare este monitorizata de multi observatori si analisti ai pietei. Include un cos de valute straine (care include euro, yen, lire sterline, dolar canadian, krona suedeza si francul elvetian) a carui valoare este comparata cu valoarea dolarului. Indicele a fost creat pentru a reflecta mai exact valoarea dolarului fata de alte monede nationale, tinand cont de competitivitatea bunurilor si serviciilor americane. Puterea relativa sau slabiciunea miscarii dolarului american reflecta fluxuri uriase de bani. O crestere de 10% a indicelui dolarului american este echivalenta cu o scadere nominala a valorii averii mondiale cu mai mult de 1 trilion de dolari.

Avand in vedere faptul ca activele alternative precum Bitcoin si aur sunt evaluate in raport cu dolarul, atunci cand DXY incepe sa scada, acest trend determina adesea o crestere a BTC (care se tranzactioneaza duminica, 4 aprilie, in jurul valorii de 58.000 de dolari) fata de moneda americana.

Cota dolarului in rezervele globale scade rapid

Potrivit lui Holger Zschaepitz, analist de piata la Welt citat de cointelegraph.com, cota dolarului american din rezervele globale scade rapid, intrucat tari precum Rusia urmaresc o strategie de „de-dolarizare” si opteaza pentru aur.

Cand s-a declarat pandemia in primul trimestru al anului 2020, cererea pentru dolar a crescut pe masura ce investitorii au crescut cererea de numerar, deoarece dolarul este moneda de rezerva globala.

Cu toate acestea, datorita diferitilor factori, inclusiv alegerile prezidentiale din SUA si perspectivele negative asupra evolutiei pandemiei pe parcursul anului trecut, dolarul s-a straduit sa depaseasca alte monede, cum ar fi yenul japonez si francul elvetian.

OOPS! Dolarul este in declin. In timp ce cota dolarului din rezervele globale a crescut initial la inceputul pandemiei, de atunci a scazut si se ridica acum la doar 59% nivelul cel mai scazut din 1995. O parte din declin vine din cauza amortizarii, dar in cea mai mare masura din cauza vanzarii active in USD”, a declarat Holger Zschaepitz.

Daca declinul dolarului american continua, exista o mare probabilitate ca Bitcoin sa continue sa creasca in aprilie.

Din punct de vedere istoric, luna aprilie a fost o luna puternica pentru Bitcoin in ultimii zece ani, care a fost pe un trend de crestere timp de cinci ani consecutivi, din 2016. In plus, Danny Scott, CEO al Bitcoin CoinCorner, a spus ca legea mediilor seteaza o expectativa de pret pentru Bitcoin de 83.000 de dolari in aprilie.

Legea mediilor confera #Bitcoin o tinta de pret de 83.000 de dolari pentru luna aprilie. Media de crestere din ultimii 10 ani in aprilie este de + 51%.”, spune Danny Scott.

Minerii incep sa isi ridice pozitiile in Bitcoin

In afara de factorii macro favorabili pentru Bitcoin, Lex Moskoviski, CIO de la Moskoviski Capital, a subliniat ca minerii au inceput recent sa-si intensifice detinerile BTC.

Intr-o singura zi, minerii au adaugat 4.380 Bitcoin, cantitate care indica o tendinta de crestere, spun analistii.

Minerii au inceput cu adevarat sa-si ridice pozitiile. 4.494 #Bitcoin stivuiti astazi pe ansamblu. Inca 4.380 #Bitcoin stivuiti de mineri ieri. Pare intr-adevar o tendinta”, spune Lex Moskoviski.

Cand minerii isi vand detinerile, Bitcoin intra de obicei o retragere. Daca minerii acumuleaza Bitcoin, acest lucru reduce probabilitatea unei vanzari masive in viitorul previzibil.

Pe termen scurt, daca Bitcoin ramane peste zona de sprijin de 58.000 de dolari, acest prag ramane esential. Daca continua sa se consolideze deasupra zonei de sprijin, sansele ca acesta sa vada o izbucnire puternica peste nivelul de rezistenta de 60.000 de dolari cresc foarte mult.

Veniturile din minerit de Bitcoin au atins cel mai mare total lunar inregistrat vreodata in martie, potrivit datelor compilate de The Block. Din veniturile totale din minerit de 1,75 miliarde dolari din martie, 167,21 milioane dolari (9,55%) au provenit din taxe pe tranzactii. In luna martie, comparativ cu luna februarie, s-a inregistrat o crestere cu 28,7% a veniturilor totale si o scadere cu 10,7% a taxelor de tranzactie. Veniturile miniere zilnice au atins, de asemenea, maxime istorice - in jur de 60 de milioane de dolari - pe 20 martie.

https://cointelegraph.com/news/here-s-why-april-may-be-the-best-month-yet-for-bitcoin-price

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani