Grid star
criptomonede

BITCOIN DEBUTEAZA MARTI PE BURSA DE VALORI DIN NEW YORK - ProShares lanseaza in mai putin de 24 de ore primul fond cripto tranzactionat la bursa americana (ETF)

Bitcoin este la mai putin de 24 de ore distanta de un nou maxim istoric, cred analistii. Comunitatea cripto se asteapta ca pretul celei mai puternice criptomonede sa creasca puternic marti, 19 octombrie, in ziua lansarii primului fond american 'cripto” tranzactionat la bursa din New York. Compania ProShares are unda verde din partea Comisiei americane pentru valori mobiliare si bursiere (SEC) pentru ca ETF Bitcoin Strategy ProShares sa inceapa tranzactionarea marti, sub acronimul BITO.

ProShares a depus solicitarea pentru ETF-ul Bitcoin Strategy la SEC in vara trecuta. Fondul este legat de contracte futures bitcoin tranzactionate la Chicago Mercantile Exchange. Avand in vedere ca SEC analizeaza zeci de ETF-uri bitcoin, presedintele Gary Gensler a aratat clar ca fondurile legate de piata futures, mai degraba decat activul de baza, sunt mai susceptibile de a castiga aprobarea autoritatii de reglementare, scrie coindesk.com.

"Acesta este un pas interesant, dar nu ultimul”, a declarat seful produselor tranzactionate la bursa din NYSE, Douglas Yones, pentru New York Times.

Bitcoin, la 3000 de dolari distanta de maximul istoric din aprilie

Stirile privind aprobarea mult asteptata pentru un ETF legat de bitcoin au propulsat saptamana trecuta cea mai mare criptomoneda din piata la peste 60.000 de dolari pentru prima data in aproape sase luni. La momentul redactarii acestui articol, Bitcoin se tranzactioneaza cu putin peste 61.900 dolari, plasandu-se la doar 3000 de dolari distanta de maximul sau istoric de de 64.895 de dolari din aprilie.

CEO-ul ProShares, Michael Sapir, a declarat la randul sau ca lansarea marcheaza o etapa importanta pentru ETF-urile de criptomonede din SUA, dupa cativa ani de eforturi de a inscrie unul dintre acestea la Bursa din New York (NYSE).

"BITO va continua mostenirea ETF-urilor care ofera investitorilor acces convenabil si lichid la o clasa de active. 1993 este anul in care primul ETF de capital a iintrat pe bursa, 2002 pentru primul ETF de obligatiuni si 2004 pentru primul ETF de aur. 2021 va fi amintit pentru primul ETF legat de criptomonede. ”, a declarat Michael Sapir pentru cointelegraph.com.

Sapir a continuat spunand ca debutul Bitcoin ETF pe NYSE deblocheaza expunerea masiva pentru investitori pe pietele financiare traditionale.

Investitorii traditionali vor avea acces la Bitcoin pe bursele reglementate

"BITO va deschide expunerea la Bitcoin pentru un segment mare de investitori care au un cont de brokeraj si care se simt confortabil sa cumpere actiuni si ETF-uri, dar nu doresc sa treaca prin dificultatea si curba de invatare a infiintarii unui alt cont cu un furnizor de criptomonede si crearea unui Portofelul Bitcoin sau sunt ingrijorati de faptul ca acesti furnizori pot fi nereglementati si supusi riscurilor de securitate ”, a precizat Sapir.

Stirea vine la scurt timp dupa ce Comisia pentru valori mobiliare din SUA a acceptat vineri cererea de inregistrare pentru ETF-ul Bitcoin al ProShares. In aceeasi zi, SEC a acceptat, de asemenea, cererea de inregistrare pentru actiuni ale ETF Bitcoin Strategy Valkyrie pentru listare pe Nasdaq.

Sunt sperante ca debutul unui ETF bitcoin pe NYSE va deschide portile catre un flux de produse similare care castiga aprobarea autoritatii de reglementare si accelereaza fluxul de investitii in cripto.

In acest context, tendinta pietei Bitcoin ( BTC ) de a se prabusi cu peste 80% dupa inregistrarea cresterilor puternice s-ar putea incheia, potrivit unui nou raport publicat de fondul de hedging din California Pantera Capital. In detaliu, raportul mentioneaza ca perioadele recente de scadere a preturilor BTC au fost mai putin severe decat in trecut.

Mai mult decat atat, analistii se asteapta ca in scurt timp Bitcoin sa atinga 100.000 de dolari, pe masura ce criptomoneda devine un activ financiar principal dupa lansarea primului ETF cripto.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani