Grid star
eveniment

CARTEA ELECTRONICA DE IDENTITATE – Premierul, asteptat sa semneze pentru colectarea datelor biometrice ale romanilor (Document)

Guvernul a pus in dezbatere publica Proiectul de Hotarare pentru aprobarea procedurilor de colectare a datelor biometrice pentru emiterea cartii electronice de identitate.

Iata articolul unic:

"Se aproba Procedurile de colectare a datelor biometrice pentru emiterea cartii electronice de identitate, precum si de stergere a datelor stocate in bazele de date de productie si a imaginilor impresiunilor papilare colectate pentru eliberarea cartii electronice de identitate, stocate in Sistemul national informatic de evidenta a persoanelor”.

Datele, stocate si apoi sterse

Potrivit anexei, imaginea faciala si impresiunile papilare sunt stocate pe un suport de stocare de inalta securitate continut de cartile electronice de identitate. La depunerea cererii pentru eliberarea cartii electronice de identitate, solicitantului i se preiau impresiunile papilare si imaginea faciala.
Hotararea mai prevede ca datele stocate in bazele de date de productie ale Centrului National Unic de Personalizare a Pasapoartelor Electronice din cadrul Directiei Generale de Pasapoarte se sterg imediat prin procedura automata si ireversibila, dupa personalizarea cartii electronice de identitate, respectiv a cartii de identitate si transmiterea acestora la autoritatea competenta.

*Cititi aici proiectul

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani