Grid star
eveniment

CITU FUGE DE ZAMFIR – Ministrul Finantelor Florin Citu s-a sustras din nou. Citu nu se grabeste sa dea explicatii despre situatia econimica a Romaniei (Adresa)

Ministrul de Finante Florin Citu (foto dreapta) nu a binevoit sa se prezinte la audieri, pentru a da explicatii despre starea economica a Romaniei.

Florin Citu era asteptat miercuri, 10 iunie 2020, in fata Comisiilor Economice si de Buget-Finante pentru a oferi explicatii parlamentarilor in legatura cu imprumuturile masive facute, dar si dupa ce Comisia Europeana a prognozat un deficit pentru 2020 mai mare decat cel vehiculat de ministrul Finantelor. Audierea lui Florin Citu fusese anuntata de senatorul PSD Daniel Zamfir (foto stanga)., membru al Comisiei economice, industrii si servicii.

Miercuri, 10 iunie, Citu la audieri!

Comisia Europena ne spune ca deficitul va fi dublu decat ne spune Citu, BNR avertizeaza in legatura cu imprumuturile excesive si iminenta prabusire a economiei, agentia de rating S&P ne spune ca ne ducem in jos, in timp ce ministrul nostru de finante ne asigura ca ne vom reveni cel mai repede din Europa dupa Corona-criza!

Ministrul Citu va fi invitat miercuri, in fata Comisiilor Economica si Buget-finante ale Senatului pentru a da multe multe explicatii!”, scria Daniel Zamfir pe pagina sa de Facebook.

Citu, luat prea din scurt

Degeaba l-au asteptat insa parlamentarii pe ministrul Florin Citu, caci acesta s-a sustras din nou, asa cum a facut si cu ocazia altor audieri. Cu doar 45 de minute inainte de inceperea sedintei, Citu a anuntat ca nu se va prezenta. “Citu fuge si azi. Cu 45 de minute inainte de inceperea audierii, ministrul Citu a gasit un pretext ridicol de a nu da explicatii romanilor cu privire la situatia economica a Romaniei. L-am reinvitat pe dl. ministru luni, la ora 14:00”, a anuntat senatorul PSD Daniel Zamfir.

Motivul pentru care Florin Citu nu s-a prezentat in fata comisiilor parlamentare a fost expus in adresa inaintata de ministrul Finantelor. Mai exact, Citu sustine ca invitatia i-a fost trimisa prea din scurt: “Referitor la invitatia de a participa la sedinta (…) va aduc la cunostinta ca nu ii voi putea da curs, dat fiind timpul scurt in care a fost transmisa aceasta” (vezi facsimil).

Noi ne intrebam insa: oare refuzul lui Florin Citu poate avea legatura cu teama acestuia de o confruntare cu senatorul Daniel Zamfir?

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani