Grid star
eveniment

CITU LA PALAT, IOHANNIS LA COTROCENI – Iata ce se intampla cu bugetul pe 2021

Bugetul pe 2021 anuntat de ceva timp de premierul Citu inca nu a ajuns in Parlament.
Si s-ar putea sa mai dureze, avand in vedere disensiunile din Coalitia de dreapta legate de impartirea banilor, dar si anuntul Administratiei Prezidentiale.

Concret, vineri, 18 februarie 2021, Guvernul de dreapta va lua in discutie Proiectul de lege al bugetului de stat pe anul 2021. Un buget pe care Consiliul Economic si Social l-a avizat negativ, insa avizul este consultativ, iar, cel mai probabil, premierul Citu il va ignora (click aici pentru a citi).

Numai ca tot vineri, , incepand cu ora 13:00, la Palatul Cotroceni va avea loc sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, condusa de catre Klaus Iohannis.
Pe ordinea de zi a sedintei este inclusa tematica referitoare la propunerile de buget pe anul 2021 pentru institutiile cu atributii in domeniul securitatii nationale. Mai exact, pentru serviciile secrete.

Guvernul a taiat de la SRI si SIE

Asa cum se stie, cu exceptia Serviciului de Protectie si Paza (SPP), bugetele SRI si SIE nu cresc in 2021. Dimpotriva, se inregistreaza anumite scaderi:

-Serviciul de Informatii Externe: credite bugetare de 394,933 milioane lei (minus 0,23%), credite de angajament de 432,933 milioane lei;
-Serviciul Roman de Informatii 2,708 miliarde lei (minus 0,46%), credite de angajament de 3,133 miliarde lei (plus 14,36%).

Concluzionand, bugetul pe 2021 va fi discutat in doua locatii din Bucuresti: Palatul Victoria si Palatul Cotroceni. Ramane de vazut cum va arata forma finala, si cine o va decide.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani