Grid star
criptomonede

COINBASE ANUNTA CA VA LANSA IN CURAND CONTRACTE FUTURES CRIPTO PENTRU CLIENTII DIN SUA – Bursa cripto americana a primit unda verde pentru noile instrumente financiare

Platforma cripto Coinbase anunta ca investitorii de retail eligibili din SUA vor avea acces in curand la contracte futures cripto, dupa ce miercuri, 16 august, a obtinut aprobarea autoritatilor americane de a oferi acest tip de instrumente financiare clientilor sai. Derivatele cripto reprezinta peste 75% dintre tranzactiile cu active digitale la nivel global. In iulie 2023, volumul de tranzactionare al acestora a atins 1,85 trilioane, potrivit cifrelor prezentate de compania de cercetare CCData.

Gilda Popa

Compania cripto a obtinut aprobarea din partea National Futures Association (NFA), un organism de autoreglementare desemnat de Commodity Futures Trading Commission (CFTC), la aproape doi ani dupa ce Coinbase a solicitat sa se inregistreze drept comerciant de contracte futures, potrivit Reuters. Actiunile companiei au crescut cu 3% miercuri dimineata, in urma acestei stiri. Clientii vor putea in curand sa acceseze direct contracte futures cripto prin Coinbase Financial Markets, a anuntat vineri, 18 august, pe blogul sau, compania.

Derivatele cripto sunt instrumente financiare care obtin valoare dintr-un activ-suport cripto. De asemenea, acestea permit traderilor sa speculeze pe marginea modificarilor de pret fara a detine efectiv activul suport, care, in acest caz, ar fi un activ digital precum Bitcoin.

Coinbase primeste acces la o piata cu tranzactii lunare de trilioane dolari

Aceste instrumente (derivatele cripto) reprezinta peste 75% din toate tranzactiile cripto la nivel global, dar astfel de produse fusesera interzise pentru investitorii de retail din Statele Unite, in parte din cauza complexitatii lor si a nivelului ridicat de risc. In iulie, volumele de tranzactionare cu cripto-derivate la nivel global au totalizat aproximativ 1,85 trilioane de dolari, potrivit firmei de cercetare CCData, citata de Reuters.

"Aceasta este o etapa importanta pentru implementarea supravegherii federale de reglementare a pietelor criptografice. Sub supravegherea CFTC si NFA, Coinbase va putea oferi contracte futures reglementate intr-un mod care protejeaza consumatorii si contribuie la asigurarea faptului ca SUA ramane un centru de inovare digitala”, a declarat Faryar Shirzad, directorul de politici al Coinbase.

Reglementarea si transparenta sunt esentiale si creeaza incredere pentru clientii si institutiile individuale, iar accesul la o piata de cripto-derivate reglementata de CFTC este esential pentru a debloca o crestere semnificativa si pentru a permite o participare mai larga la criptoeconomie, mai precizeaza reprezentantii bursei cripto americane. Astfel, clientii eligibili din SUA vor putea sa acceseze in curand produse derivate reglementate prin Coinbase Financial Markets, sub rezerva supravegherii CFTC si NFA.

Decizia CFTC, un precedent important pentru piata cripto din SUA

"Aprobarea pentru clientii din SUA de a utiliza derivate cripto reglementate va permite mai multor persoane sa acceseze criptoeconomia in Statele Unite intr-un mod sigur, care ajuta la mentinerea SUA in centrul inovatiei digitale”, scrie Greg Tusar, responsabil pentru produsele financiare pentru clientii institutionali ai Coinbase in comunicatul companiei.

In lunile urmatoare, Coinbase Financial Markets va oferi informatii suplimentare despre modul in care clientii eligibili din SUA pot accesa oferta futures a bursei cripto, se precizeaza in comunicat.

Coinbase si alte firme de criptomonede au avertizat in repetate randuri ca autoritatea americana de reglementare – Comisia pentru Burse si Valori Mobiliare (SEC) - care a dat in judecata mai multe platforme cripto, intre care Coinbase si Binance, ar impinge inovatia si locurile de munca din domeniul cripto in afara granitelor Statelor Unite. Multe companii din piata cripto din SUA considera ca, in acest context, CFTC este o institutie la fel de severa, insa nu descurajeaza cu totul cu sectorul cripto, oferind totusi oportunitati de dezvoltare a industriei.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani