Grid star
eveniment

CRESTEREA SALARIULUI MINIM – Ministrul Muncii anunta ca ar putea fi marit in acest an: "Nu va pot spune exact de cand, nici cu cat”

Explozia preturilor pare sa trezeasca guvernul la realitate. Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anuntat ca salariul minim ar putea creste in 2021, desi, „in mod firesc, majorarea se face de la inceputul anului”.


Ministrul Muncii a precizat ca s-au facut pana acum solicitari de majorare intre 8 si 12%. Intrebata la cat s-ar ridica posibila marire a salariului minim, Raluca Turcan nu a oferit un raspuns concret:

„Nu va pot spune exact de cand, nici cu cat”.

Iata declaratia facuta de Raluca Turcan:

"In acest moment suntem in etapa de negociere intre patronate si sindicate, iar Guvernul are propria proiectie cu privire la capacitatea de sustinere a majorarii salariului minim. In mod firesc, majorarea salariului minim se face de la inceputul anului. Insa, daca aceasta situatie a cresterii preturilor va evolua negativ, luam in calcul si o majorare mai rapida a salariului minim. Nu va pot spune exact de cand, nici cu cat.

As vrea sa stiti ca s-au facut pana acum solicitari de majorare intre 8 si 12%. Pe mine ma intereseaza, ca ministrul al Muncii, ca majorarea sa fie consistenta si simtita".

Citu propune o crestere de 8%

Premierul Florin Citu declara in urma cu cateva zile ca propune o crestere a salariului minim cu 8% in acest an:

"Poate, la 1 decembrie sau la 1 noiembrie”.

Seful Executivului a declarat a vrea sa fie aprobat cat mai repede cresterea salariului minim, astfel incat toate companiile sa stie exact ce costuri vor avea anul viitor.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani