Grid star
criptomonede

CURSELE UBER VOR PUTEA FI PLATITE CU CRIPTOMONEDE – Seful companiei de ridesharing dezvaluie cand va fi posibila plata cu monede virtuale

Utilizatorii Uber vor putea sa plateasca in viitor cursele folosind criptomonede, a declarat CEO-ul Dara Khosrowshahi (foto) pentru Bloomberg. Seful companiei de ridesharing spune ca ia „in mod absolut” in calcul platile cripto, insa asteapta momentul in care impactul minarii criptomonedelor asupra mediului va fi redus, iar taxele de tranzactie vor fi micsorate.

Seful Uber a enumerat insa cateva obstacole cheie care au impiedicat compania sa adopte pana acum plata cu criptomonede. El a subliniat impactul asupra mediului al minarii criptomonedei – care necesita o cantitate enorma de energie electrica – precum si costurile mari pentru tranzactiile care implica active digitale.

"Uber va accepta cripto in viitor? Absolut, la un moment dat. Pe masura ce mecanismul de schimb devine mai putin costisitor, devine mai prietenos cu mediul, cred ca ne veti vedea ca ne indreptam putin mai mult catre platile cripto”, a declarat Dara Khosrowshahi pentru Bloomberg.

Avand in vedere obstacolele mentionate, Khosrowshahi a spus ca va mai dura pana cand Uber sa se implice in noul val cripto.

"Nu este momentul potrivit ca Uber sa se implice (n.r. in noul val cripto)” , a declarat seful Uber potrivit New York Post.

Trendul a crescut in ultimii ani

Criticii si-au exprimat ingrijorarea cu privire la volatilitatea criptomonedelor atunci cand iau in considerare activele digitale ca forma de plata. Pretul Bitcoin a scazut sub pragul de 40.000 dolari duminica, 20 februarie, pe fondul tensiunilor in crestere de la granita Ucrainei, o depreciere considerabila fata de maximul istoric de 69.000 USD din noiembrie.

Companiile majore au intarziat sa accepte criptomonede ca forma de plata, desi trendul pentru aceasta practica a crescut in ultimii ani. Spre exemplu, Microsoft a inceput sa accepte bitcoin ca forma de plata in magazinul sau online inca din 2014.

Daca Uber va urca in "trenul cripto”, s-ar alatura unui numar de companii care accepta deja Bitcoin, in special Microsoft, AT&T si Wikipedia. Cu toate acestea, alte companii majore au fost mai reticente, deoarece criptomonedele, impreuna cu produse conexe precum NFT-urile, au fost criticate pentru utilizarea unor cantitati masive de energie generate partial de arderea combustibililor fosili.

Tesla este cea mai cunoscuta companie care a acceptat Bitcoin ca plata pentru vehiculele sale electrice la inceputul anului trecut, dar a suspendat practica, spunand ca o va folosi din nou doar in momentul in care activitatea de minerit va folosi o energie mai durabila. Cu toate acestea, compania a inceput recent sa accepte plati in Dogecoin pentru unele dintre produsele sale, cum ar fi Cyberquad for Kids. CEO-ul Elon Musk a scris pe Twitter ca Dogecoin este "mai potrivit pentru tranzactii” decat Bitcoin.

Se pare ca Uber adopta, in esenta, aceeasi abordare ca si Tesla, asteptand modificari care vor reduce taxele de tranzactie si vor face activitatea de minare de criptomonede mai ecologica.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani