Grid star
antreprenoriat

DECONTAREA FACTURILOR LA ENERGIE ELECTRICA – Statul a virat banii in conturi. Cine sunt beneficiarii

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale condus de Adrian Chesnoiu (foto) informeaza ca fermierii care au depus facturile pentru decontarea a pana la 50% din contravaloarea energiei electrice consumate pentru irigatii au primit banii in conturi.


In total, 172 de Organizatii ale Utilizatorilor de Apa pentru Irigatii (OUAI) au depus facturi a caror valoare totala eligibila pentru decontare se ridica la 16.598.267,61 lei. Astfel, pana la data de 27 decembrie 2021, pentru 159 de beneficiari au fost efectuate plati in valoare de 16.091.886,41 lei, iar pentru 13 beneficiari urmeaza sa se faca plata imediat dupa finalizarea procedurii de verificare a datelor conturilor.

Reducerea costurilor

Specialistii din cadrul ministerului Agriculturii vor monitoriza respectarea prevederilor legale, astfel incat reducerea costurilor pentru energia electrica, pe baza facturilor depuse de Organizatiile Utilizatorilor de Apa pentru Irigatii, sa se regaseasca in beneficiul fermierilor.
“Reamintim ca, pentru anul 2021, a fost stabilita cota de pana la 49,99% pentru decontarea cheltuielilor aferente consumului de energie electrica necesar functionarii agregatelor sau echipamentelor pentru irigatii pentru care se asigura apa pentru irigatii in baza contractelor multianuale/sezoniere incheiate cu Agentia Nationala de Imbunatatiri Funciare”, arata ministerul Agriculturii.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani