Grid star
eveniment

FARA IMPOZIT: OFERTA ESTE IN VIGOARE - Pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei. Iata dobanzile oferite

Venituri neimpozabile: ministerul de Finante condus de Adrian Caciu (foto) a lansat luni, 6 iunie 2022, o noua emisiune FIDELIS de titluri de stat pentru populatie. Veniturile obtinute, atat din dobanzi, cat si din castigurile de capital, sunt neimpozabile

Persoanele fizice rezidente si nerezidente cu varsta peste 18 ani pot subscrie, in perioada 6 – 21 iunie 2022, prin intermediul bancilor partenere BT Capital Partners&Banca Transilvania, Banca Comerciala Romana, B.R.D. – Groupe Société Générale si Alpha Bank, in titlurile de stat FIDELIS denominate in lei si in euro, care sunt listate la Bursa de Valori Bucuresti.

Nu se percep comisioane

Titlurile de stat in lei au scadente de 1 an si 3 ani cu dobanzi anuale de 7,2% si respectiv 7,8%, iar cele in euro au scadente de 1 an si 2 ani si dobanda anuala de 1,40%, respectiv 2,30%.
Valoarea nominala a unui titlu de stat FIDELIS este de 100 de lei pentru emisiunea in lei si 100 de euro pentru emisiunea in euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de euro. Titlurile de stat destinate populatiei sunt remunerate cu dobanzi anuale peste nivelul titlurilor de stat tranzactionate pe piata secundara interbancara. In procesul de subscriere a titlurilor de stat FIDELIS nu se percep comisioane de catre bancile intermediare. Detinatorii de titluri de stat TEZAUR sau FIDELIS lansate in cadrul emisiunilor anterioare ajunse la maturitate pot reinvesti disponibilitatile neridicate la scadenta, prin subscrierea in cadrul acestei noi emisiuni.

Dobanzi atractive

"Ministerul Finantelor revine cu o noua emisiune in cadrul Programului FIDELIS destinata investitorilor persoane fizice. In contextul economic actual, venim in intampinarea investitorilor prin oferirea unor dobanzi atractive, prin instrumente de economisire sigure si avem convingerea ca impreuna cu partenerii nostri putem asigura succesul unei noi emisiuni de titluri de stat pe piata de capital,” a declarat ministrul de Finante, Adrian Caciu.

Titlurile TEZAUR

Saptamana trecuta, Finantele au lansat titlurile TEZAUR, cu maturitati de 1 si 3 ani si dobanzi anuale de 7,2% si 7,8%. Titlurile de stat au valoare nominala de 1 leu si sunt in forma dematerializata. Veniturile obtinute din investirea in oferta de economisire lansata de Ministerul Finantelor sunt neimpozabile.
​ Titlurile de stat pot fi cumparate:
-Intre 02 – 27 iunie 2022 online, numai de catre persoanele fizice care sunt inregistrate in SPV. Operatiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectata, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului catre un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesati Ghid Tezaur online si Tezaur online;
-Intre 02 – 28 iunie 2022 de la unitatile Trezoreriei Statului;
-Intre 02 – 27 iunie 2022 in mediul urban si 02 – 24 iunie 2022 in mediul rural, prin subunitatile postale ale C.N. Posta Romana S.A.
Dobanda este anuala, platibila la termenele prevazute in prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise in cadrul Programului Tezaur sunt transferabile si se pot rascumpara in avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri in cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anularii subscrierilor deja efectuate doar in perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.
Sunt eligibile persoanele fizice care au implinit varsta de 18 ani la data efectuarii subscrierii. Veniturile obtinute din investirea in oferta de economisire lansata de Ministerul Finantelor sunt neimpozabile.
Fondurile obtinute de Ministerul Finantelor in calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finantarea deficitului bugetar si refinantarea datoriei publice.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani