Grid star
eveniment

GRATUITATI PENTRU PENSIONARI – S-au semnat contractele cu operatorii de turism

Se ofera bilete gratuite de tratament pentru pensionari. Astfel, Casa Nationala de Pensii Publice (CNPP) pune la dispozitia pensionarilor si asiguratilor sistemului public de pensii noi tichete.

Potrivit CNPP, se asigura, astfel, un numar suplimentar de 10.000 locuri, disponibile pana la sfarsitul acestui an. Persoanele interesate sunt asteptate la sediile caselor teritoriale de pensii sau in mediul online pentru a solicita aceste bilete.

Potrivit HG 172/2023, in unitatile de tratament balnear aflate in proprietatea Casei Nationale de Pensii Publice, pentru anul 2023, este asigurat un numar de maximum 60.420 de bilete de tratament balnear, repartizate pe maximum 19 serii de trimitere. La aceste bilete se adauga si cele contractate cu alte unitati de profil. In acest an, fiecare solicitant poate beneficia de un singur bilet de tratament balnear.

Banii incasati de varstnici

Pensia medie lunara a inregistrat o crestere de 0,3 in trimestrul II 2023 fata de perioada similara a anului trecut. Potrivit Institului National de Statistica, in trimestrul II 2023 numarul mediu de pensionari a fost de 4,978 milioane, in scadere cu 5.000 de persoane fata de trimestrul I 2023.

Numarul mediu de pensionari de asigurari sociale de stat a fost de 4.598.000 persoane, in scadere cu o mie persoane fata de trimestrul precedent.

Pensia medie lunara (determinata luand in calcul sumele pentru pensiile tuturor categoriilor de pensionari – de asigurari sociale, invaliditate, urmas etc.- platite de casele de pensii, a fost de 2.108 lei, in crestere cu 0,3% fata de trimestrul precedent.

Pensia medie de asigurari sociale de stat a fost de 2.005 lei, iar raportul dintre pensia medie nominala neta de asigurari sociale de stat pentru limita de varsta cu stagiu complet de cotizare, fara impozit si contributia de asigurari sociale de sanatate. Castigul salarial mediu net a fost de 50,4%, comparativ cu 52,8% in trimestrul precedent.

 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani